Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

LDz pārvedis pirmās militārās kravas no Afganistānas

VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) meitasuzņēmums SIA LDz Cargo trešdien, 24.aprīlī, pārvedis pirmās NATO militārās tranzītkravas no Afganistānas uz Latvijas ostām, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Pirmās militārā tranzīta konteinerkravas pa dzelzceļu Aizsardzības ministrijas kontrakta ietvaros trešdien sasniegušas Latviju un tiks nogādātas to saņēmējiem Norvēģijā un Lielbritānijā. Šo kravu pārvadājumu galvenais darbuzņēmējs ir starptautiskā loģistikas kompānija DSV, savukārt apakšuzņēmēji Krievijas, Kazahstānas un Uzbekistānas teritorijā ir Transcontainer un Latvijas teritorijā LDz Cargo meitasuzņēmums LDz Cargo loģistika.

"Lai gan NATO kravu īpatsvars mūsu kopējo kravu pārvadājumos līdz šim nav bijis ļoti ievērojams, ļoti rūpīgi strādājam, lai šis apjoms pieaugtu. Būt NATO sadarbības partneriem militāro kravu pārvadājumos ir lielisks apliecinājums mūsu esošajiem un topošajiem sadarbības partneriem, ka mūsu darbs atbilst augstākajiem kvalitātes un drošības standartiem," uzsver LDz prezidents Uģis Magonis.

Kravu pārvadājumi uz Afganistānu caur Latviju tika uzsākti 2009.gadā, un līdz šim uz Afganistānu nosūtītas konteinerkravas vairāk nekā 60000 TEU apmērā. 2012.gada maijā uzsākti arī kravu pārvadājumi pretējā virzienā – no Afganistānas, un līdz šim tos apkalpoja Rīgas lidosta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas