Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LETA: Rīkojums par Ušakova atstādināšanu esot sagatavots

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (A/P!) piektdien varētu paziņot par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņa) atstādināšanu no amata, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Likums par pašvaldībām nosaka, ja domes priekšsēdētājs nepilda likumos noteiktos pienākumus, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs pēc tam, kad ir saņemts attiecīgā domes priekšsēdētāja paskaidrojums, ar motivētu rīkojumu var atstādināt viņu no amata pienākumu pildīšanas.

Domes priekšsēdētājam 30 dienu laikā pēc šāda lēmuma ir tiesības griezties tiesā ar iesniegumu par ministra rīkojuma atcelšanu. Ja ar tiesas spriedumu rīkojums tiek atcelts, domes priekšsēdētājs par laika posmu, kurā viņš bija atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, saņem algu.

Pašlaik Pūce par savu lēmumu oficiāli nav paziņojis, taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācijas liecina, ka attiecīgais rīkojums ir sagatavots.

Kā ziņots, VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu pašvaldības SIA Rīgas satiksmes uzraudzībā un Rīgas domes darbā, par kuriem Ušakovam bija jāsniedz paskaidrojumi.

Paskaidrojumu sniegšanai tika dota nedēļa laika, un pēdējais termiņš bija 28.marts.

Ušakovs aizvadītajā nedēļā nosūtījis atbildes vēstuli pa pastu. Viņš uzskata, ka ir atspēkojis visus Pūces izteiktos pārmetumus par savu darbību.

Ušakovs žurnālistiem arī pauda viedokli, ka Pūces sagatavotais pieprasījums sniegt paskaidrojumus bija juridiski vājš un politizēts.

Tikmēr Pūce norādījis, ka viņu Ušakova publiskie izteikumi nepārsteidz .

VARAM juristi šonedēļ pabeigs izvērtēt Ušakova sniegtās atbildes, aģentūrai LETA trešdien pastāstīja Pūce. Pēc tam ministrs pieņems lēmumu par turpmāko rīcību attiecībā ar Ušakovu.

 

Top komentāri

Robis
R
Patiesībā man nepatīk ne Nils, ne Pūce........
Plēsējputns
P
sunim suņa vieta !
Ārvalda
Ā
Kad nu vienreiz tauta un valsts tiks no šī mēsla Ušakova vaļā, tad, lūk, Pūce vainīgs! Tas ir tā, kad slīcējs glābējam rokā iekož...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas