Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lidojumus no trešajām valstīm uz Rīgu tuvākajā laikā atsāks vēl piecas lidsabiedrības

Bez Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic, kas lidojumus no Ukrainas uz Rīgu atsāka trešdien no rīta, tuvākajā laikā uz un no trešajām valstīm pasažieru pārvadājumus sāks nodrošināt vēl piecas aviokompānijas, informēja lidosta Rīga.

Saskaņā ar pašlaik pieejamo lidostas informāciju, regulāros lidojumus trešajām valstīm atsākt plāno Belavia, kas lidos uz Minsku, Aeroflot, kas lidos uz Maskavu, Turkish Airlines, kas lidos uz Stambulu, Uzbekistan Airways, kas lidos uz Taškentu, kā arī Wizz Air, kas lidos uz Kijevu un Kutaisi.

Tāpat bez lidojumiem uz Kijevu airBaltic plāno atsākt lidojumus uz Minsku, Maskavu, Tbilisi, Sanktpēterburgu un Telavivu.

Lidostā minēja, ka lielākā daļa šo aviokompāniju lidojumus plāno atsākt marta beigās vai aprīļa sākumā, līdz ar vasaras sezonas sākumu. To, cik bieži būs lidojumi uz trešajām valstīm, pagaidām lidostā atbildēt precīzi nevarēja, jo visas lidsabiedrības vēl nav iesniegušas savus plānus.

"Strauju pasažieru un lidojumu skaita pieaugumu neprognozējam, jo līdz 6.aprīlim jebkurā gadījumā ir spēkā ierobežojums, ka uz Latviju ir atļauti tikai būtiski ceļojumi, tāpat ir dažādi ierobežojumi un prasības gan Latvijā, gan citās valstīs, kas apgrūtina ceļošanu. Ceram, ka līdz ar šiem lidojumiem lidostā atjaunosies tranzīta pasažieru plūsma," sacīja lidostā Rīga.

Kā vēstīts, no trešdienas tika atjaunoti gaisa pārvadājumi uz un no trešajām valstīm, tostarp čārterreisu pārvadājumi. Vienlaikus tiek saglabāts nosacījums, ka ir aizliegta nebūtiska ceļošana no trešajām valstīm uz Latviju.

Tāpat ziņots, ka 2019.gadā lidosta Rīga strādāja ar 64,987 miljonu apgrozījumu un 22,141 miljona eiro peļņu.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas