Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lidostā Rīga apkalpoto pasažieru skaits pērn pieaudzis par 23%

Lidostā Rīga pagājušajā gadā apkalpoti kopumā 6,63 miljoni pasažieri, kas ir par 23% vairāk nekā 2022.gadā, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā pirms Covid-19 pandēmijas, pavēstīja lidostas pārstāvji.

Lidostā 2023.gadā apkalpots vairāk nekā 61 000 lidojumu, kas ir par 11,3% vairāk nekā 2022.gadā. Pagājušā gadā lidostā strādāja kopumā 20 aviokompāniju.

Lidostā informē, ka tiešo pasažieru skaita ziņā lidosta "Rīga" ir atgriezusies pie pirmspandēmijas laika rādītājiem, un pērn atsevišķos mēnešos apkalpots vairāk tiešo pasažieru nekā 2019.gadā.

Tiešo pasažieru skaits pērn bija vairāk nekā 5,2 miljoni, kas ir par 23% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt transfēra pasažieru īpatsvars pērn veidoja apmēram 22% no apkalpoto pasažieru kopskaita - pērn lidostu "Rīga" kā pārsēšanās lidostu izmantoja vairāk nekā 1,4 miljoni pasažieru, kas ir par 40% vairāk, salīdzinot ar 2022.gadu, informē lidostā.

Vienlaikus pērn par 13% samazinājies pieprasījums pēc gaisa kravu pārvadājumiem. Lidostā skaidro, ka tas ir saistīts ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā, gaisa telpu slēgšanu un citām globālajām sankcijām, piebilstot, ka, tomēr arī aviācijas kravu jomā ir redzama stabilizācija.

Tāpat lidostā atzīmē, ka lidosta "Rīga" pērn apkalpoja 42% no kopējā Baltijas aviopasažieru skaita un 40% visu lidojumu.

Savukārt lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norāda, ka kopumā var uzskatīt, ka Eiropas aviācijas nozare ir atkopusies pēc Covid-19 pandēmijas.

"Joprojām to būtiski ietekmē Krievijas izraisītais karš Ukrainā un Izraēlas-Palestīnas konflikts - zemāki atkopšanās rādītāji ir tiem aviācijas centriem, kas līdz šim bijuši nozīmīgi tranzīta punkti uz šiem virzieniem," norāda Odiņa.

Tāpat viņa min, ka no Rīgas lielākā pasažieru plūsma ir uz atpūtas galamērķiem, un pieprasītāki ir tuvas un vidējas distances ceļojumi, tostarp īsi brīvdienu ceļojumi.

Jau ziņots, ka 2022.gadā lidostā "Rīga" tika apkalpots kopumā 5,381 miljons pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpoti 2,353 miljoni pasažieru, taču par 31% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas