Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lidosta Rīga noraida pārmetumus, ka AAE vēstniecei prasīts novilkt musulmaņu tērpu

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstniecei Latvijā drošības kontroles laikā lidostā Rīga netika prasīts novilkt musulmaņu tradicionālo tērpu un galvassegu, šodien žurnālistiem apgalvoja lidostas Drošības departamenta direktora vietniece Inta Smildziņa.

Viņa uzsvēra, ka lidosta respektē pasažieru tiesības valkāt reliģisku apģērbu. Saistībā ar konkrēto situāciju lidostas amatpersonu rīcībā nav informācija, ka vēstniece aicināta novilkt galvassegu vai kādu citu musulmaņu tradicionālā tērpa daļu.

Vēstniece esot aicināta vienīgi novilkt mēteli, kā arī viņa tika pārmeklēta ar rokām atbilstoši kārtībai, ko paredz Eiropas Savienības un lidostas Rīga drošības prasības, sacīja Smildziņa. Drošības pārbaudi un pārmeklēšanu ar rokām veica sieviete.

Pēc viņas teiktā, lidostas rīcībā nav arī informācija, ka vēstniece būtu lūgusi pārbaudi veikt atsevišķā telpā. Lidostā šāda telpa ir pieejama.

Taujāta, vai AAE diplomāte izmantoja diplomātiskās priekšrocības, lai izietu atvieglotu drošības kontroli, vai arī darīja to standarta kārtībā, lidostas pārstāve norādīja, ka informāciju par konkrētiem pasažieriem sniegt nevarot.

Tāpat neesot atklājama informācija, no kurienes vēstniece ielidojusi un kāpēc veikta viņas pārbaude.

Smildziņa uzsvēra, ka visas drošības pārbaudes lidostā tiek veiktas, lai pasažieriem sniegtu maksimālo drošību.

Kā ziņots, laikraksts Neatkarīgā vēstīja, ka Latvijas Ārlietu ministrija ir saņēmusi AAE notu par nepieņemamu situāciju, kādā lidostā Rīga nesen nonāca jaunieceltā vēstniece Hanana Halfana Obaida Ali ai Madhani, saskarsmē ar kuru lidostas drošības dienesta darbinieki neesot respektējuši musulmaņu tradīcijas un viņas diplomātisko imunitāti.

Kad vēstniece ieradusies Latvijā, lidostas drošības dienesta darbinieki viņai pieprasījuši novilkt musulmaņu tradicionālo tērpu un arī galvassegu - hidžābu. Vēstniece norādījusi, ka to izdarīs tikai sievietes klātbūtnē un nost no svešu ļaužu acīm, taču šādu iespēju lidosta neesot piedāvājusi un no darbinieku puses esot sekojusi aizskaroša vārdu apmaiņa.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, publiski izskanējusī informācija neattiecas uz robežpārbaudi, jo šajā konkrētajā gadījumā persona nešķērsoja ārējo robežu.

Hanana Halfana Obaida Ali ai Madhani ir pirmā AAE rezidējošā vēstniece Latvijā. Sākotnēji darbs noritēs pagaidu telpās, bet pēc tam tiks atvērta arī vēstniecība.

 

Top komentāri

nu nu
n
eiropā, protams, ir reliģiskā brīvība, bet reliģija ir nodalīta no valsts. tā ka ja saskaras reliģiskās un valsts drošības intereses, reliģijai būtu jāiet gulēt. tas viens. otrkārt, ja eiropieši brauc uz musulmaņu zemēm, mums ir jāievēro musulmaņu noteikumi un ģērbšanās tradīcijas. kādā sakarā mums jāievēro arī viņu tradīcijas eiropā? lai viņi eiropā respektē mūsu ģērbšanās stilu un pieņemtās uzvedības normas.
Pravietisnejaukais
P
"Reliģisks apģērbs " ... ir absolūts nonsenss. "Reliģiskas" , pēc jēdziena būtības, sekas iespējamas tikai no tam, ka paļaujamies uz Jēzus Kristus vietniecisko upuri, ko viņš pienesa mirdams mūsu vietā par mūsu grēkiem. Labi vismaz, ka musulmaņiem nav divmetrīgu "reliģisko" zobenu, kurus tie stieptu lidmašīnu salonos.
sirmais
s
Nesaprotu par ko CEPIENS, vieni saka to, otri sito, nav nekadas skaidribas, ir video noverosana, vai tiesam nevar vienreiz noskaidrot ka bija patiesiba
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas