Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lielās talkas laikā visā Latvijā savāktas 1989 tonnas atkritumu

Lielās talkas laikā Latvijā savāktas 1989 tonnas atkritumu, aģentūru LETA informēja Lielās talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Pēc Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas apkopotajiem datiem, šī gada Lielās Talkas laikā no oficiālajām talkas vietām savāktas 1989 tonnas atkritumu, kas ir par 2% vairāk nekā pērn. 

Visvairāk atkritumu pieņemts cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonā Getliņi, kur no Rīgas un tās apkārtnes pieņemti 40% no kopējiem Lielās Talkas laikā savāktajiem atkritumiem. Šogad pirmo reizi Rīgā pieņemtie atkritumi tika sašķiroti, lai derīgos atkritumus nodotu otrreizējai pārstrādei.

Kopumā Lielajā Talkā sakopt un labiekārtot apkārtējo vidi 1750 apstiprinātajās talkas vietās bija devušies aptuveni 190 000 cilvēku, kā rezultātā tika atkārtots 2011.gadā uzstādītais talkas dalībnieku skaita rekords.

Visvairāk cilvēku dažādās vides kopšanas aktivitātes pulcējušies Rīgā un Vidzemē, kur talkojuši aptuveni trešdaļa talkas dalībnieku, gandrīz tikpat aktīva bijusi arī Latgale. Ceturtdaļa Lielās Talkas brīvprātīgo talkas dalībnieku piedalījušies talkās Zemgalē, bet 13% talkojuši Kurzemē.

"Latviešiem talkas bija, ir un būs, tomēr ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu jāsaprot, ka nevienu citu vietu mēs nekad nevarēsim pilntiesīgi saukt par savu dzimteni – vietu, kur esam dzimuši un kur ir mūsu saknes. Tāpēc aicinu ik dienas rūpēties par sevi un šo vietu. Latvijai ir jābūt zaļai!" iedzīvotājus aicina aizdomāties Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas