Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielās talkas vajadzībām šogad sarūpēti 300 000 atkritumu maisu

Lielās talkas vajadzībām šogad tiks izmantoti 300 000 atkritumu maisu, kas tiks piegādāti dažādos Latvijas reģionos.

Katru gadu oficiālie talkas maisi ir citā krāsā un šogad tie būs balti, aģentūru LETA informēja Lielās talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Pēdējos gados vērojama tendence, ka atkritumu maisu daudzums katru gadu samazinās. Šogad paredzēts izmantot tikpat lielu apjomu atkritumu maisiem kā pērn, bet 2014.gadā atkritumu maisu daudzums bija aptuveni 450 000, bet 2013.gadā uz Latvijas reģioniem tika izvadāti aptuveni 550 000 maisu.

Vispirms speciālie atkritumu maisi tiks nogādāti Lielās talkas novadu koordinatoriem, kas tālāk maisus piešķirs oficiāli reģistrēto talku atbildīgajiem. Tāpēc gadījumā, ja iedzīvotājiem ir vēlme organizēt talku un vākt atkritumus baltajos Lielās talkas maisos, ir nepieciešams reģistrēt savu talku mājaslapā www.talkas.lv. Gadījumā, ja plānots talkot un atkritumus vākt vien dažu cilvēku kompānijā, tad nav obligāti jāpiesaka sava talka - ieteicams atrast tuvāko oficiālo talkošanas vietu talku kartē un sazināties ar tās atbildīgo par dažu maisu saņemšanu.

Lielās talkas atkritumu maisus talcinieki bezmaksas varēs saņemt 23.aprīlī ikvienā www.talkas.lv reģistrētajā talkas norises vietā visā Latvijā. Par Lielās talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Piepildītos maisus var atstāt tikai reģistrētajās talkas vietās, par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgais.

Jau ziņots, ka Lielā talka visā Latvijā norisināsies 23.aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas