Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lieldienās reģistrēti četri jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi

Lieldienās Latvijā konstatēti četri jauni Covid-19 saslimšanas gadījums, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 655 cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī veikti 562 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 28 776 analīzes.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka patlaban 44 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 41 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA skaidroja, ka sākotnēji tika ziņots par diviem saslimušajiem, tomēr, saņemot informāciju par testēšanas rezultātiem, Covid-19 konstatēts vēl diviem iedzīvotājiem.

Viens no gadījumiem ir saistīts ar kādu bērnu un jauniešu sociālā aprūpes centra darbinieku, kam jau pirms vairākām dienām konstatēts Covid-19. Saņemot informāciju par šo gadījumu, SPKC uzsāka epidemioloģisko izmeklēšanu un noteica pacienta kontaktpersonas. Pēdējās diennakts laikā Covid-19 tika noteikts vēl vienam centra darbiniekam.

Attiecībā uz pārējiem saslimšanas gadījumiem zināms, ka pacienti ir vecāki par 70 gadiem, un divi no viņiem ir inficējušies no ģimenes locekļa, bet vienā gadījumā vēl norit izmeklēšana, lai noskaidrotu inficēšanās avotu.

Skaidrojot kritumu jaunatklāto gadījumu skaitā, SPKC norāda, ka pēdējā diennaktī ir samazinājies testēto apjoms, turklāt jāņem vērā Lieldienu brīvdienas un izmaiņas ģimenes ārstu darba laikos.

Kā vēstīts, kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl diviem cilvēkiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Veselības ministrija atgādina, ka ārkārtējās situācijas laikā ciemošanās nav atļauta, un tas attiecas arī uz svētku laiku.

Veselības ministrija uzsver, ka patlaban drošākais veids, kā pasargāt savus tuviniekus, īpaši seniorus, ir ciemiņu neuzņemšana un nedošanās ciemos. Pat, ja tas nozīmē atcelt vismīļākās vecmāmiņas satikšanu, ministrija aicina sargāt sev tuvo cilvēku veselību un šādas tikšanās atcelt.

Kā skaidro ministrijas pārstāvji, patlaban ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kas nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, tostarp Lieldienu svinēšana, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti.

(Papildināts saslimušo skaits atbilstoši SPKC precizētjiem datiem un pievienota 4.-7.rindkopa.)

 

 

 

 

 

 

Top komentāri

Precizējums
P
Šodien StenaLine prāmis veiks reisu no Zviedrijas, ar nekontrolētu Covid-19 infekcijas izplatību valstī, uz Latviju. Šis reiss prioritāri paredzēts Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) darbiniekiem, kuriem nepieciešams atgriezties Latvijā no komandējuma. Vai diena.lv var A) dod sīkāk informāciju par to, cik svarīgi ir šie komandējumi, kas to apmakā, un kādas investīcijas Latvijā tad sekos un B) kā Kariņs plāno šos "repatriātus" karantinēt"?
Priecīgas Lieldienas
P
Tātad vīrusam tomēr arī ir brīvdienas :)
prokurors Vioriks
p
Nez, mož uztaisīt apdrošināšanu. Bet ta būs ofic jāsaslimst. A to kāds savādāks rezons. Piķi nedabūs. Mož jāpakonsultējascar sažiem autoritatīvuem cilvēkiem Jūrmalā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas