Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lielo pilsētu vadītāji tiksies ar izglītības un zinātnes ministru

Piektdien Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) tiksies ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, lai pārrunātu vairākus būtiskus jautājumus saistībā ar sabiedrībā izskanējušo informāciju par paredzamajām reformām izglītībā, portālu Diena.lv informēja Dagnija Dižbite.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt jautājumus par profesionālās izglītības reformas turpmāku īstenošanu un profesionālās izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošanu, kā arī pāreju uz galvojumu sistēmu vispārējā izglītībā.

Tāpat tikšanās laikā tiks izrunāti arī jautājumi par priekšnoteikumiem vispārējās pamatizglītības apguvei no 6 gadu vecuma, par skolēnu noslodzes maiņu mācību gada ietvaros un citiem pašvaldībām būtiskiem jautājumiem.

"Mēs noteikti atbalstam nepieciešamību veikt reformas, lai uzlabotu apmācību kvalitāti un padarītu izglītību konkurētspējīgāku, tādēļ arī tikšanās laikā paudīsim savu viedokli vairākos būtiskos reformas jautājumos un aicināsim ministru iesaistīt Latvijas lielās pilsētas reformu plānošanas gaitā. Republikas pilsētas, kā nacionālās attīstības centri, nodrošina visu līmeņu izglītības kvalitātes atbilstību, tādēļ uzskatām, ka pilsētu pieredze un skatījums reformu izstrādē ir nenoliedzami nozīmīgs," skaidroja LLPA padomnieks Māris Kučinskis.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas