Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas mērs kritizē valdības lēno rīcību, lemjot par mācību līdzekļu finansējumu

Joprojām pastāvošās neskaidrības ar finansējumu mācību līdzekļu iegādei, kas radušās aizkavēta valdības lēmuma dēļ, rada daudz neskaidrību pašvaldībām, skolēniem un skolotājiem, Rietumu Radio atzina Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), Izglītības uz zinātnes ministrijas (IZM) darbu nosaucot par muļļāšanos.

Kā norāda U.Sesks, skaidrībai par mācību līdzekļiem bija jābūt laicīgi, taču neziņa valda arī pēc tam, kad "jaunais mācību gads sen jau sācies". "Valdības aizkavētais lēmums rada daudz neskaidrību pašvaldībām, skolēniem viņu vecākiem, skolotājiem," sacīja U.Sesks, atgādinot, ka pamatfinansējumu izglītībai nodrošina no valsts budžeta līdzekļiem un šāda kavēšanās nav pieļaujama.

Neskaidrības ar finansējumu mācību līdzekļiem, kā atzina U.Sesks, būs viens no galvenajiem jautājumiem, ko rīt Lielo pilsētu asociācijas sēdē plānots pārrunāt ar izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP). Sēdē bez ministra un lielo pilsētu vadītājiem, kā informēja U.Sesks, piedalīsies arī izglītības pārvalžu vadītāji.

Liepājas domes budžeta komisijā nolemts piešķirt papildu finansējumu no pašvaldības budžeta 47 406 latu apmērā jeb sešus latus vienam skolēnam mācību burtnīcu iegādei, aģentūru LETA iepriekš informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone. Kā atzina Sesks, Liepājas pašvaldība iepriekš ar šādiem izdevumiem nav rēķinājusies.

Jau vēstīts, ka papildu finansējumu mācību līdzekļu iegādei pašvaldības un privātās izglītības iestādes saņems pēc tam, kad tiks apstiprināti Ministru kabineta (MK) noteikumi, kas varētu notikt šonedēļ, iepriekš žurnālistiem pastāstīja IZM Izglītības departamenta direktore Evija Papule.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas