Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Liepājas pedofilijas lietā apsūdzētais vīrietis prasa pierādījumu pārbaudi

Kurzemes apgabaltiesa šodien ir saņēmusi krimināllietu, kurā divas personas - tēvs un dēls - apsūdzētas par bērna seksuālu izmantošanu. Par pirmās instances Liepājas tiesas spriedumu ir saņemtas vairākas pārsūdzības, tajā skaitā apelācijas sūdzība no jaunākā apsūdzētā vīrieša, kurš lūdz lietu skatīt atkārtoti, veicot pierādījumu pārbaudi, aģentūru LETA informēja Kurzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja palīdze Zina Purina.

Šajā lietā Liepājas tiesa ir pieņēmusi apelācijas protestu un divas apelācijas sūdzības, kuras kopā ar lietu virzītas Kurzemes apgabaltiesai izskatīšanai apelācijas kārtībā. Apelācijas protestu iesniedzis Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Andris Mikuļskis, lūdzot apsūdzētajiem piespriest bargāku soda veidu - brīvības atņemšanu.Tāpat bargāku sodu lūgts piemērot cietušās advokātes Sandras Sprūdes iesniegtajā apelācijas sūdzībā.Savukārt cietušās pārstāves - Liepājas pilsētas bāriņtiesas - apelācijas sūdzība ar Liepājas tiesas tiesneša lēmumu atstāta bez izskatīšanas saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 551.panta 4.daļu, jo cietušais un viņa pārstāvis apelācijas sūdzībā nevar lūgt vairāk par to, ko viņi lūguši vai kam piekrituši iztiesāšanā pirmās instances tiesā. Bāriņtiesas pārstāve lietas izskatīšanas laikā piekrita prokurores prasītajam sodam - piespiedu darbam, tādējādi bāriņtiesa nevar iesniegt sūdzību par bargāka soda piemērošanu.Liepājas pilsētas bāriņtiesa minēto lēmumu nav pārsūdzējusi.Atbilstoši Kurzemes apgabaltiesā noteiktajai lietu sadales kārtībai ir veikta datorizētā sadale un lieta nodota tiesnesei Sandrai Mertenai, kura lems par lietas pieņemšanu iztiesāšanai apelācijas kārtībā, proti, izvērtēs, vai nepastāv Kriminālprocesa likumā noteiktie apstākļi, kas liedz lietu pieņemt iztiesāšanai. Ja šādi apstākļi konstatēti netiks, tiesnesis noteiks lietas iztiesāšanas laiku, ievērojot Kriminālprocesa likuma 14.panta 4.daļas prasības, kas nosaka, ka par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību, kurā cietušais ir nepilngadīgs, saprātīga termiņa nodrošināšanai ir priekšrocība salīdzinājumā ar līdzīgiem kriminālprocesiem, kuros cietušie ir pilngadīgas personas. Tāpat tiks ievērots Kurzemes apgabaltiesā noteiktais lietu izskatīšanas termiņu standarts, informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze.Jau ziņots, ka Liepājas tiesa par mazgadīgas meitenes vairākkārtēju seksuālu aizskaršanu vainīgos - kādu 48 gadus vecu vīrieti un viņa 22 gadus veco dēlu - nolēma sodīt ar piespiedu darbu uz 240 un 200 stundām un probācijas uzraudzību. Šis spriedums izpelnījās sabiedrības daļas nosodījumu.Pēc Liepājas bāriņtiesas stāstītā, meitenīti seksuāli izmantojuši divi viņas radinieki. Vienam no viņiem esot noteikta invaliditāte. Cietušo meiteni ar apsūdzētajiem vīriešiem nesaista asins radniecība, bet meitene bija nodota aizbildniecībā vecmāmiņai - vecākā apsūdzētā vīrieša sievai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas