Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietus svētkiem tikai kā piedeva

Bija vērts divus gadus ciest un pārdzīvot Jāņus, kuros laikapstākļi daudz neatšķīrās no Ziemassvētkiem, lai šogad pelnīti Jāņu brīvdienās izbaudītu karstu vasaru un, iespējams, piedzīvotu Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē karstāko Jāņu dienu.Līdz šim visaugstākā gaisa temperatūra 24. jūnijā fiksēta 1935.

gadā, kad tā sasniedza +30,6 grādus. Taču nebūtu korekti, ja tie, kuriem karstums šķiet mokošs, par šo svētku temperatūru šķendētos, jo 2014. gada Jāņos aukstummīļiem bija lieliska, tiešām reta iespēja svētkos būvēt sniegavīrus. Tā gan bija krusa, kas noklāja zemi baltu, bet sasalis ūdens dienās, kad pie mums no saules pieplūst lielākais siltumenerģijas daudzums visa gada laikā, ir ekskluzīvi. Pērn savukārt varēja dzesēties 15 metru sekundē stiprās vēja brāzmās un bagātīgās lietus šaltīs, kas vietām Vidzemē atnesa 22 litrus ūdens uz kvadrātmetru.Šogad neticami laicīgi un stabili meteoroloģiskajās prognozēs uzrādījās anticiklons, kas ar dienvidu, dienvidaustrumu vēja plūsmām lielākajā daļā Eiropas ienesīs karstas gaisa masas. Biežāk jūnija otrajā pusē laikapstākļi ir nestabili, un vēl dienu vai divas pirms svētkiem nevar droši apgalvot, kur varēs līgot bez lietus. Šoreiz gan ir iespēja, ka tveicīgajā gaisā var izveidoties kāds lokāls negaisa mākonis, bet mans subjektīvais viedoklis ir, ka šāds 5-10 minūšu gāziens svētkiem var sniegt tikai vairāk piedzīvojuma garšas, nevis tos sabojāt.Līgo dienā debesīs būs daudz gubu mākoņu, starp kuriem spīdēs saule. Kopumā diena būs sausa, bet daži lielākie gubu mākoņi pēcpusdienā vietām, visticamāk, Kurzemē, atnesīs īslaicīgu dažu minūšu lietu. Vējš no dienvidiem, dienvidrietumiem būs lēns. Gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +23..+27 grādus, taču jūras piekrastē Kurzemē būs vēsāks - +18..+22 grādi. Līgo vakarā nelīs nekur Latvijā, un vakars būs siltsJāņu nakts paies bez lietus. Vietām, īpaši ūdeņu tuvumā, veidosies neliela, ainaviska migla. Vējš būs lēns. Ap saullēktu temperatūra būs pazeminājusies līdz +11..+16 grādiem, vietām Kurzemes vidienē un Vidzemes centrālajā daļā līdz +9 grādiem.Jāņos laiks būs skaidrs un saulains, lietus nav gaidāms nekur Latvijā. Pūtīs lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš. Svelme pēcpusdienā sasniegs +26..+31 grādu, vienīgi vietām piekrastē būs vēsāks - ap +22..+25 grādiem.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 22.jūnija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas