Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lietusgāžu laikā radīto postījumu novēršanai pašvaldībām novirza 782 499 eiro

Lietusgāžu laikā radīto postījumu novēršanai valdība otrdien pašvaldībām novirzīja 782 499 eiro.

Līdzekļi no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķirti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) pārskaitīšanai pašvaldībām, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar šā gada rudenī spēcīgu un ilgstošu lietusgāžu laikā radīto postījumu novēršanu pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošajiem infrastruktūras objektiem.

Jelgavas pilsētas pašvaldība saņems 7 262 eiro, Amatas novada pašvaldība – 5 916 eiro, Madonas novada pašvaldība – 4 401 eiro, Ogres novada pašvaldība – 709 518 eiro, Ozolnieku novada pašvaldība – 2 835 eiro, Rēzeknes novada pašvaldība – 12 076 eiro, Stopiņu novada pašvaldība –1 842 eiro, Talsu novada pašvaldība – 38 649 eiro.

Saskaņā ar pašvaldību informāciju rudenī spēcīgu un ilgstošu lietusgāžu laikā izraisītie plūdi radīja ievērojamus bojājumus pašvaldību infrastruktūras objektiem.

VARAM finansējumu pašvaldībām pārskaitīs pēc tam, kad tās būs iesniegušas līgumu un rēķinu kopijas, kas apliecina, ka tās ir nodrošinājušas ne mazāk kā 30% no finansējuma, kas nepieciešams, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar postījumu novēršanu pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošajiem infrastruktūras objektiem.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Arturs Mangulis norāda, ka ir apmierināts ar valdības pieņemto lēmumu, jo tas ir tieši tāds, kādu valdības pārstāvji iepriekš solījuši. Atlikušo nepieciešamo summu - apmēram 300 tūkstošus eiro - pašvaldība plūdu seku novēršanai, visticamāk, meklēs no pašu līdzekļiem.

"Ja būs iespēja, izmantosim kredītresursus, taču reālākais ir variants, ka šim nolūkam tiks novirzīti pašvaldības līdzekļi," sacīja Mangulis.

Kā zināms, rudenī piedzīvotās stiprās lietavas radīja zaudējumus vairākām Latvijas pašvaldībām, bet ievērojamākie postījumi bija Ogrē, kur, applūstot Urgas upei, applūda vairākas dzīvojamās mājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas