Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvas valdība piekrīt ratificēt līgumu ar Latviju par robežas uzturēšanu

Lietuvas valdība trešdien piekritusi ratificēt līgumu ar Latviju par abu valstu kopīgās robežas uzturēšanu un pilnvaroto robežas pārstāvju darbību.

Līgums reglamentē Latvijas un Lietuvas valsts robežas, robežzīmju un robežas joslas uzturēšanas, inventarizācijas un kopīgas apsekošanas kārtību.

Saņemot valdības piekrišanu līguma ratificēšanai, Lietuvas prezidentam Gitanam Nausēdam šis jautājums būs jāiesniedz Seimam, kas pieņems galīgo lēmumu.

Šobrīd starp abām valstīm ir spēkā 1931.gada vienošanās par robežzīmju un robežas joslas uzturēšanu un 2002.gada starpvaldību vienošanās par pilnvaroto robežas pārstāvju darbību, bet, kā norādījuši valdības rezolūcijas projekta autori, šīs vienošanās vairs nav aktuālas un neatbilst pašreizējai situācijai, kad Latvija un Lietuva ietilpst Šengenas zonā.

Lietuva robežas inventarizācijas darbiem 2020.gadā paredzējusi atvēlēt 556 000 eiro. Lielāko daļu no šiem līdzekļiem domāts ieguldīt robežstabu un robežas joslas savešanai kārtībā.

Turpmākai minimālai robežas uzturēšanai Lietuvai būs vajadzīgi aptuveni 69 000 eiro gadā, bet vēl apmēram 90 000 eiro laikā no 2020. līdz 2022.gadam domāts piešķirt ģeodēziskajiem mērījumiem un kartogrāfiskajiem darbiem.

Pusgada laikā no līguma stāšanās spēkā nolemts izveidot kopīgu komisiju, kas būs atbildīga par valstu robežas uzturēšanu un inventarizācijas organizēšanu un koordinēs jautājumus, kas saistīti ar robežas stāvokli un marķējuma uzturēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas