Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LIZDA padomā trīs iespējamie streika scenāriji

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) apsver trīs iespējamos streika laikus, aģentūra LETA noskaidroja arodbiedrībā. Ja līdz 16. maijam netiks atrasts nepieciešamais finansējums pedagogu darba samaksas pieauguma grafika izpildei no šī gada 1. septembra un nebūs veikti grozījumi pedagogu darba samaksas noteikumos, varētu notikt viens no LIZDA izskatāmajiem scenārijiem.

Viens no tiem paredz organizēt izglītības un zinātnes darbinieku vienas dienas vai nedēļas, vai beztermiņa streiku 2019. gada septembrī.

Otrs variants paredz streiku organizēt šī gada maijā.

Savukārt trešais scenārijs paredz streiku organizēt divos posmos - maijā organizēt brīdinājuma streiku, kas, nenotiekot uzlabojumiem, tiktu turpināts septembrī.

Par streika norisi LIZDA lems trešdien ārkārtas padomes sēdē.

Arodbiedrība atgādināja, ka otrdien notikušajā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē tika izskatīts jautājums par valdības rīcības plāna pasākumiem, un tas tika papildināts ar punktu, ka pedagogu zemākās mēneša darba algas paaugstināšanas grafiku sāks pildīt no 2019. gada 1. septembra. Arodbiedrība uzskata, ka valdība ir spērusi pirmo soli un valdības darbības plānā ir parādījies politiķu LIZDA piketa pārrunās solītais - pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku pildīt no šī gada 1. septembra.

Jau vēstīts, ka pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izpilde iepriekš apstiprinātos termiņos, proti, līdz šī gada septembrim, ir LIZDA prasība jautājumā par streika organizēšanu. Vanaga uzsvēra, ka arodbiedrība par valdības rīcības plānā rakstīto ir sašutusi, ņemot vērā, ka koalīcijas pārstāvji, "teju sitot ar dūri pie krūtīm" saka, ka nauda būs vēl šogad.

"Kā koalīcijas politiķi var šādi nākt un maldināt? Tā ir pazemojoša un nekrietna rīcība," vērtēja Vanaga.

LIZDA pieprasa politiķus pārtraukt "neprofesionālo un nekonsekvento" komunikāciju par grafika izpildi un līdzekļu rezervēšanu šim mērķim.

Top komentāri

Ash
A
Kā vienmēr, tūdal-landē cilvēki var tikai vārgi blēt. Paskataties uz poliju, tur jau otro nedēļu streiko, nevis sola streikot.
solon
s
Pilnībā atbalstu pedagogus un domu par streiku! Streiks IR nepieciešams! Pie kam - vispārējs! Pie varas esošie pat pēc vēlēšanām un iedzīvotāju parādītās gribas pēc pārmaiņām, ir atkal apmetuši kažoku otrādi un murmulē ierastās atrunas! Ir nepieciešamas pārmaiņas valsts pārvaldē! Mēs neesam slaucamas govis jums kundziņi un dāmītes ! Mēs esam Latvija nevis - jūs!
Lelde
L
Nav brīnums, ka cilvēki aizbrauc, ka tie, kas paliek, negrib maksāt nodokļus, jo neredz tam jēgu - valsts var apsolīt vienu, bet tad jebkurā brīdī ne tikai nesodīti nepildīt solījumu, bet pat izmainīt likumus un noteikumus. Ja gribi dzīvot, nevis eksistēt no valsts atmestajiem grašiem, neskatoties uz nodokļu regulāru iekasēšanu pilnā apmērā, nāc un nopelni priekš sevis jau ar pavasara atnākšanu. Savu laimīgo biļeti aizpildi pie licensēta loto brokera, izlozēm, kuras notiek godīgi, nekrītot laimes rata laimestu atzīmēm - lielākajās ASV un Rietumeiropas loterijās https://goo.gl/tmeeJF un sāc Jaunu dzīvi padarot 2019.gadu par labāko, kas līdz šim ar tevi noticis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas