Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LIZDA un valdībai joprojām atšķirīgi redzējumi par streika prasību izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadībai un valdības pārstāvjiem joprojām ir atšķirīgi redzējumi par streika prasību izpildi, tāpēc par domstarpību jautājumiem diskusijas vēl turpinās.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga pēc pirmdien notikušās tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un izglītības ministri Andu Čakšu (JV) stāstīja, ka domstarpības, piemēram, ir par algu pielikumu pašlaik labāk atalgotajiem pedagogiem.

Kā žurnālistiem sacīja Ministru prezidents, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izpratnē vienošanās paredzēja, ka ir jāceļ zemākās pedagogu algas, bet arodbiedrības uzstāj, ka līdzīgi jāceļ ne tikai zemākās, bet arī lielākas algas. Pēc Kariņa vārdiem, IZM galvenais mērķis bijis celt tieši zemākās algas un panākt to izlīdzināšanos, bet arodbiedrība uzskata, ka tas nav vienīgais mērķis.

Kariņš atzina, ka pieauguma aprēķini veikti uz minimālo stundu likmi, tāpēc IZM tagad veikšot jaunus aprēķinus un valdība domāšot, kur rast vēl finansējumu - vai pārdalīt budžeta naudu, vai palielināt budžeta deficītu.

Arī Vanaga klāstīja, ka sarunās IZM apņēmusies veikt jaunus aprēķinus par stundas likmi arī pedagogu lielākām algām.

Otrdien plkst.10 ir plānota vēl viena IZM un LIZDA tikšanās, kur ministrija prezentēšot jaunos aprēķinus.

Vanaga uzsvēra, ka streiks netiek pārtraukts, jo visas streika prasības neesot izpildītas. Tālākais esot atkarīgs no rītdienas sarunām, precizētajiem aprēķiniem un no tā, vai valdības pārstāvji radīs iespēju nodrošināt papildus finansējumu, lai izpildītu streika vienošanos. 

Otrdienas pēcpusdienā tiekot plānota arī LIZDA, IZM un premjera tikšanās. Ja izdosies vienoties, tad Kariņš sasaukšot valdības ārkārtas sēdi trešdien, lai apstiprinātu vienošanos.

Šodien ar protesta gājienu un sapulci Doma laukumā, kurā piedalījās vairāki tūkstoši izglītības un medicīnas iestāžu darbinieku, sākās pedagogu trīs dienu streiks. Pēc policijas aplēsēm, pasākumā piedalījās aptuveni 6000- 8000 dalībnieku.

Vanaga pēc protesta pasākuma apgalvoja, ka visas streika prasības neesot izpildītas. Ja tuvākajās dienās tās netikšot izpildītas, LIZDA neizslēdzot iespēju pagarināt streiku. Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija norādīja, ka streika prasības ir izpildītas, līdz ar to LIZDA rīkotais streiks faktiski esot nelikumīgs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas