Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LMT un Lattelecom apvienošanās labumu lēš no 39 līdz 47 miljoniem latu

Uzņēmumu Latvijas Mobilais telefons (LMT) un Lattelecom padomju kopīgi veiktie aprēķini liecina - uzlabojot abu uzņēmumu daļu pārvaldības struktūru un modeli, uzņēmuma apvienošanas maksimālie finansiālie ieguvumi būtu no 39 līdz 47 miljoniem latu, portālu Diena.lv informēja Lattelecom pārstāve Līga Bite.

Aprēķini notikuši, izpildot Ministru kabineta izveidotās darba grupas uzdevumu, un septembra beigās iesniegti izskatīšanai ekonomikas ministram Danielam Pavļutam.

Abu uzņēmumu padomju pārstāvji strādāja atsevišķā darba grupā, noturot divas sēdes, kurās analizēti un diskutēti visi novērtējumi un pieņēmumi, kas izmantoti sinerģijas aprēķinam. Precīzāks aprēķins atkarīgs no vairākiem nākotnē sagaidāmiem apstākļiem un riska faktoriem, pavēstīja uzņēmuma pārstāve.

9. septembra valdības darba grupas sēdē gan LMT, gan Lattelecom padomju pārstāvji bija vienisprātis, ka, attīstoties telekomunikāciju tirgum un konkurences videi, pastāv daudz iespējamo pozitīvo ieguvumu no uzņēmumu apvienošanas. Tomēr darba grupa izteica priekšlikumu LMT un Lattelecom padomju locekļiem sagatavot kopīgu un saskaņotu viedokli un redzējumu par sinerģijas lielumu starp abiem uzņēmumiem.

Jau vēstīts, ka elektronisko sakaru operatora Lattelecom kapitāldaļas pieder Latvijas valstij - 51% - un TeliaSonera - 49%. Savukārt mobilo sakaru operatorā LMT 49% kapitāldaļu pieder TeliaSonera, 23% - Lattelecom, 23% - Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru.

Abu uzņēmumu Lattelecom un Latvijas mobilais telefons (LMT) apvienošanas rezultātā klienti iegūs lētākus pakalpojumus, izteicies Lattelecom padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas