Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

LMT un Lattelecom pārdošana nebūs valstij izdevīga; jāizvērtē kopdarbības iespējas

Otrdien, 14.janvārī, Ministru kabinets (MK) izskatīja finanšu, ekonomikas un satiksmes ministru darba grupas informatīvo ziņojumu par Lattelecom un LMT kapitāla daļu pārvaldīšanu. MK atbalstīja darba grupas secinājumu, ka uzņēmumu valsts kapitāla daļu pārdošana nebūs valstij izdevīga, portālu _Diena.

lv informēja Ekonomikas ministra preses pārstāve Daiga Grūbe.Secināts, ka turpmākai uzņēmumu attīstības nodrošināšanai nepieciešams atrisināt pārvaldības problēmas, kas saistītas ar sarežģīto esošo dalībnieku struktūru. MK uzdeva  darba grupai turpināt darbu pie Lattelecom_ un LMT efektīvas pārvaldības variantu detalizētas izstrādes. Šobrīd LMT un Lattelecom ilgtermiņa attīstību kavē uzņēmumu dibināšanas līgumos noteiktie ierobežojumi, kas neļauj noteikt darbības attīstības stratēģijas atbilstoši aktuālajām elektronisko sakaru nozares un telekomunikāciju tehnoloģiju attīstības tendencēm. Tas kopumā ilgtermiņā rada uzņēmumu vērtības pazemināšanās draudus. Tā kā abi uzņēmumi tieši vai netieši pieder diviem dalībniekiem, tad būtu lietderīgi dalībniekiem vienoties par kopēju attīstības stratēģiju, kas ļautu ilgtermiņā saglābāt un audzēt abu uzņēmumu vērtību, stiprinot konkurētspēju un pozīcijas tirgū, secināts darba grupas ziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas