Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

LU ziņo Štokenbergam par studējošo iekšlietu darbinieku pārkāpumiem valsts pārbaudes darba laikā

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte piektdien plāno iekšlietu ministra pienākumu izpildītājam Aigaram Štokenbergam (Vienotība) nosūtīt ziņojumu par konstatētajiem iekšlietu iestādēs strādājošo studentu pārkāpumiem valsts pārbaudes darba laikā.

Pasniedzējiem radušās aizdomas par operatīvo dienestu darbību veikšanai paredzētu saziņas ierīču ‒ induktīvo bezvadu garnitūru jeb tā dēvēto austiņu ‒ izmantošanu eksāmenu laikā. Avoti tiesībsargājošajās iestādēs paskaidroja, ka šādu garnitūru iegādei nav nepieciešamas atļaujas un tās var brīvi iegādāties, piemēram, internetā.

Fakultātes dekāne Kristīne Strada-Rozenberga pastāstīja, ka par šiem gadījumiem, kā arī to, ka fakultātē studējošie, tuvojoties eksāmeniem, mēdz masveidīgi iesniegt slimības lapas, informēs Štokenbergu. Viņu un konkrēto iekšlietu iestāžu vadību lūgs izlemt, vai tehnisku speclīdzekļu izmantošana ārpus dienesta pienākumu pildīšanas nav sodāms pārkāpums.

Strada-Rozenberga nevēlējās izteikt nekādus publiskus komentārus un vērtēt, vai izmantotie līdzekļi tiešām varētu būt speciālais aprīkojums vai ikvienam interneta veikalos pieejama tehnika.

"Mēs neesam izmeklēšanas iestāde," viņa piebilda.

Savukārt pie rokas pieķertie studenti ir atstādināti no konkrētā pārbaudes darba pildīšanas, ko viņi varēs veikt pēc laika. Studenti šo sodu gan ātri vien pārsūdzējuši, un pašlaik turpinās apelācijas procedūras.

Dekāne sacīja, ka nākotnē būs jāplāno kādas jaunas iespējas, kā universitātei rīkoties situācijās, taču pašlaik "cik mēs varam, tik mēs darām".

Par operatīvo līdzekļu izmantošanu eksāmenu laikā sašutumu pauda arī LU mācībspēks un Saeimas deputāte Ilma Čepāne (Vienotība). Saeimas Pieprasījumu komisijā viņa šonedēļ stāstīja, ka studenti sēžot ar vabolītēm ausī, bet uz aizrādījumu atbildot ar dažādiem aizbildinājumiem – tas īstenībā esot pīrsings. Kāds no mācībspēkiem konstatējis, ka augstskolas apkārtnē noparkojusies policijas ekipāžas vienība, tāpēc radušās aizdomas par policijas resursu izmantošanu studijās. Citiem komisijas deputātiem Čepānes pieredze ar studentiem eksāmenu laikā likās uzjautrinoša, kas atgādināja krievu kinofilmu par Šurika piedzīvojumiem.

Jau pērn vēstīts, ka LU Juridiskajā fakultātē liela daļa likvidētās Latvijas Policijas akadēmijas (LPA) tiesību zinātņu studentu, kuri turpināja izglītoties Latvijas Universitātē (LU), studijas nav spējuši pabeigt špikošanas un plaģiātisma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas