Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija
Mācībās norisinājās sestdien Rīgā, uz Dānijas kuģa Niels Juel

Mācībās apliecina spēju ātri un droši uzņemt NATO jūras spēkus Latvijā krīzes situācijā

Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības organizētās mācības Joint Fortress parādīja, ka, strādājot kopā ar augsti motivētiem un apmācītiem partneriem, var nodrošināt ātru, koordinētu un drošu NATO jūras spēku uzņemšanu Latvijā krīzes situācijā, pēc mācībām norādīja vienības komandieris, pulkvedis Jānis Gailis.

Kā aģentūru LETA informēja Gaiļa padomniece komunikācijas jautājumos Anda Bergmane, mācībās norisinājās sestdien Rīgā, uz Dānijas kuģa Niels Juel. To galvenais mērķis bija pārbaudīt un pilnveidot sadarbību un koordināciju starp NATO un nacionālajām institūcijām ostu drošības nodrošināšanā Latvijā krīzes situācijas scenārija ietvaros.

Kā uzsvēra Gailis, NATO klātbūtne Baltijas reģionā apliecina alianses solidaritāti un apņemšanos aizstāvēt dalībvalstis ārēja uzbrukuma gadījumā. "Mācības Joint Fortress sniedza līdz šim nebijušu iespēju pilnveidot sadarbību ostu drošības nodrošināšanā starp NATO sauszemes un jūras spēkiem, kā arī civilajām institūcijām. Tās parādīja, ka strādājot kopā ar augsti motivētiem un apmācītiem partneriem, mēs esam spējīgi nodrošināt ātru, koordinētu un drošu NATO jūras spēku uzņemšanu Latvijā krīzes situācijā," norādīja NATO spēku integrācijas vienības komandieris.

Mācībās piedalījās pārstāvji no NATO 1.pastāvīgās jūras spēku grupas, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā arī Valsts robežsardzes un Ventspils brīvostas.

LETA jau ziņoja, ka 29.martā Rīgā ar diviem karakuģiem ieradās Baltijas jūrā izvietotā NATO pirmā pastāvīgā jūras spēku (SNMG1) grupa, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

SNMG1 ir viena no divām NATO izvēršamām fregašu grupām, kas ir gatava jebkurā laikā īstenot tai dotos uzdevumus, sākot no mācībām līdz dalībai misijās. Lai uzturētu šīs spējas, SNMG1 patlaban sastāv no trīs karakuģiem - Kanādas fregates ar pretzemūdeņu spējām HMSC St John’s, Dānijas pretgaisa aizsardzības fregates HDMS Niels Juel un Vācijas Jūras spēku korvetes FGS Erfurt.

Rīgā viesojas HDMS Niels Juel un FGS Erfurt.

Top komentāri

.
.
Izskatās, ka putins nesaprot, ka ar katru provokāciju, NATO turpinās paplašināties. Tas, ka viņš vēlas pašaublakus Latvijas robežām, līdzinās mēteļu virinātājiem, kuriem obligāti gribas parādīt savu "lepnumu".
Cieņā
C
Prieks par Baltijas lielisko sadarbību un draudzību ar aliansi!
Zavodnoi homjačok
Z
Izcils raksta autors! Kas ir Gailis.. putns vai cilvēks?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas