Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maksātnespējas administratori pievienojušies Latvijas Darba devēju konfederācijai

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija ir kļuvusi par Latvijas Darba devēju konfederācijas biedru. Kā informēja Administratoru asociācijas Sabiedrisko attiecību vadītāja Justīne Plūmiņa, iestājoties lielākajā Latvijas darba devēju organizācijā, Administratoru asociācija plāno sniegt ieguldījumu uzņēmējdarbības tiesiskās vides un publiskās pārvaldes pakalpojumu pilnveidošanā.

Tāpat, kā paskaidroja Plūmiņa, piedaloties tautsaimniecības un finanšu jomas politikas plānošanas dokumentu un normatīvo aktu izstrādē un pilnveidē, daloties ar profesionālām zināšanām un Administratoru asociācijas biedru plašo pieredzi finanšu grūtībās nonākušu uzņēmumu restrukturizācijā, maksātspējas atjaunošanā un citos ar uzņēmējdarbības vides pilnveidi cieši saistītos jautājumos, asociācija saredz iespējas līdzdarboties Latvijas uzņēmējdarbības vides pilnveidē.

Administratoru asociācija jau līdz šim ir aktīvi piedalījusies uzņēmējdarbības vides normatīvā regulējuma izstrādē un pilnveidē, jo īpaši attiecībā uz maksātnespējas procesa efektivitātes uzlabošanu. Asociācijā uzskata, ka, sakārtojot uzņēmējdarbības vidi, maksātnespējas procesos būtu iespējams nodrošināt līdzekļu atgriešanos tautsaimniecībā ātrāk un vairāk.

Lai sakārtotu maksātnespējas procesu, Administratoru asociācija ir iesniegusi vairākus priekšlikumus grozījumiem Maksātnespējas likumā, piedāvājot instrumentus fiktīvo kreditoru un izsoļu “reiderisma” apkarošanai, kā arī valdes atbildības stiprināšanai. Tie pašlaik ir izskatīšanā Saeimā.

Administratoru asociācija ir neatkarīga brīvprātīga profesionāla organizācija, kuras mērķis ir administratoru profesionālo interešu pārstāvība, aizstāvība, profesionālās atbilstības vērtēšana un kvalifikācijas celšana, lai veicinātu kvalitatīvu maksātnespējas procesa gaitu, tādējādi sekmējot sakārtotas un investīcijām labvēlīgas uzņēmējdarbības vides attīstību. Administratoru asociācija dibināta 2003.gada 14.martā, un patlaban tajā ir 220 biedri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas