Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Maligina mantiniecēm ir bažas, ka līdz ar izmaiņām padomes sastāvā "uzņēmuma vadībā nonākušas personas ar apšaubāmu reputāciju"

Maligina meitas lūdz sākt kriminālprocesu par reiderismu Olainfarm

Fārmācijas uzņēmuma Olainfarm bijušā īpašnieka Valērija Maligina meita Nika Saveļjeva un nepilngadīgās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze vērsušās tiesībsargājošajās iestādēs ar iesniegumu, lūdzot uzsākt kriminālprocesu par reiderismu, krāpšanu un pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu uzņēmumā. Par to Maligina meitas informēja medijiem izsūtītā paziņojumā.

Iesniegumos izteikts aicinājums aizsargāt uzņēmuma, akcionāru un mantinieču intereses, jo "pēdējo dienu notikumi akciju sabiedrībā Olainfarm liecina par ļaunprātīgu un negodprātīgu kontroles pārņemšanu pār šo uzņēmumu".

Paziņojumā teikts, ka "prettiesiskā ceļā AS Olainfarm vadībā ir nonākušas personas ar apšaubāmu reputāciju un kriminālu sodāmību Latvijā, kuri neslēpj savas iespējas ar koruptīvām metodēm ietekmēt tiesas un izmeklēšanas institūcijas. Ir pamats uzskatīt, ka uzņēmuma kontroles pārņemšanas mērķis ir tā aktīvu izvešana un uzņēmuma atsavināšana kādai trešajai ieinteresētai pusei par cenu, kas ir ievērojami zemāka par tirgus cenu".

Iesniedzējas uzskata, ka reiderisma rezultātā uzņēmums Olainfarm var tikt izsaimniekots, visiem akcionāriem nodarot būtisku zaudējumus un apdraudot uzņēmuma nākotni, par ko, atbilstoši Komerclikuma noteikumiem, personīgi atbildīgi ir uzņēmuma padomes un valdes locekļi.Iesniegumos izteikts lūgums uzsākt kriminālprocesu pret organizētu grupu saistībā ar iesniegumā izklāstītajiem faktiem un apstākļiem.

Jau ziņots, ka Baldere-Sildedze no 11. septembra atstājusi padomes locekļa amatu uzņēmumā. Viņa pamatoja, ka "uzskata par neiespējamu turpināt darbu Olainfarm padomē kopā ar personām, kas šobrīd ir tās sastāvā".

4. septembrī Olainfarm akcionāru sapulcē tika veiktas izmaiņas kompānijas padomē - atbilstoši akcionāru lēmumam darbu padomē vairs neturpināja Ivars Kalviņš, Milana Beļeviča un Ivars Godmanis, bet viņu vietā tika iecelts Pāvels Rebenoks (padomes priekšsēdētāja amatā), Mārtiņš Krieķis un Daina Sirlaka. 

Par to, ka uzņēmumā Olainfarm, iespējams, notiek organizēts mēģinājums pārņemt varu, aizvadītās nedēļas nogalē vēstīaj TV3 raidījums Nekā personīga. Raidījuma rīcībā nonācis sarunu ieraksts, kas liecina, ka izmaiņas uzņēmuma padomē varētu būt apšaubāmu nodomu vadītas.

Kalviņš, kurš vairs neturpina darbu Olainfarm padomē, vēlāk aģentūrai LETA atzina, ka Konkurences padome varētu izrādīt interesi par Krieķa esamību padomē, jo viņš atrodas tiešā interešu konfliktā. "Droši vien, ka Konkurences padome varētu par šo izrādīt interesi, jo Krieķa kungs ir zāļu ražotāja AS Grindeks līdzīpašnieka un padomes priekšsēdētāja Kirova Lipmana kungam piederoša uzņēmuma valdē. Tā informācija varētu plūst visādos veidos," atzina Kalviņš.

Lipmans drīz pēc šīs informācijas izskanēšanas paziņojumā medijiem noliedza, ka būtu ieinteresēts investēt vai jebkādā veidā ņemt līdzdalību Olainfarm darbībā.

Top komentāri

v
v
Kur klāt ir bijušais ''Latvijas Ceļs'' I.Godmanis tur visu laiku būs sūdi.
jūras ērglis
j
hmm, interesants pagrieziens. no jau meitas ņemas kā zirnekļi burkā, jo, šķiet, viena izdomāja pārējās "sakārtot", bet visdrīzāk tas beigsies ar mantas zaudēšanu visās frontes pusēs. vienīgie, kam šis varētu patikt ir abu pušu advokāti :) "un tad viņiem uznāca tiesāšanās kāre" - citāts no Šveika stāstot par diviem pārtikušiem kaimiņiem, kas nonāca līdz ubaga spieķim
Temīda
T
Olainieši visas tiesas uzpērk! Tas nav nekāds noslēpums. To pat varēja izlasīt pirms gada visās ziņās, kad Maligins kašķējās ar sievu. Redzēsim kurš ir naudas turētājs un kurš advokātu kantoris iemaksās tiesnešiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas