Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Matīss: Augustovska jau ļoti aktīva Rīgas lidostas valdē

Starptautiskās lidostas Rīga jaunā valdes locekle – ekspremjera Valda Dombrovska (Vienotība) bijusī biroja vadītāja Olita Augustovska, kura jaunajā amatā iecelta vien otrdien, 25.februārī, jau esot aktīvi iesaistījusies jauno pienākumu pildīšanā, portālam Diena.lv uzsvēra satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība).

"Jaunā valdes locekle jau pašlaik – vakar un šodien - ļoti aktīvi ir iesaistījusies lidostas valdes darbā. Arī man tiek ziņots par situāciju," sacīja Matīss.

Viņš neizslēdza turpmākas izmaiņas ne tikai lidostas, bet arī citu Satiksmes ministrijas pārraudzībā esošo uzņēmumu valdēs. "Skatīsimies, nav izslēgtas izmaiņas gan lidostas, gan arī citu Satiksmes ministrijas pārraudzībā esošu uzņēmumu valdēs. Mēs rūpīgi vērtējam pārvaldības jautājumus," viņš teica.

Matīss ar premjerministri Laimdotu Straujumu (Vienotība) vienojušies, ka sadarbībā ar Valsts kanceleju "ātrā tempā" tiks sagatavota instrukcija pēc kādiem principiem tiek izvēlēti kapitālsabiedrību valdes locekļi.

"Protams, mēs varam reaģēt uz teiksim tādām klajām lietām, kā tas bija lidostas valdē, kur tiešām cilvēks [bijušais lidostas valdes loceklis Agris Balodis] bija pārkāpis pilnvaras un ir nepieciešams rīkoties. Bet mums tomēr ir jābūt kopīgiem kritērijiem un vienotai izpratnei kādām kvalifikācijām ir jāatbilst valdes locekļiem. Lai būtu skaidrs pamatojums, kāpēc ir izvēlēts kāds konkrēts kandidāts, nevis cits. Lai arī sabiedrībai tas būtu skaidrs," sacīja Matīss. 

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka vienlaikus ar Augustovskas iecelšanu valdē no darba tajā tika atbrīvots Agris Balodis, kurš zaudējis Satiksmes ministrijas uzticību. Augustovskas iespējamā iecelšana lidostas valdē raisīja lērumu kritikas par savējo bīdīšanu siltās vietās, taču tas nemainīja iepriekš prognozēto - bijušajai ekspremjera biroja vadītājai pozitīvo - lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas