Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Mediji: Kratīšana notikusi arī Amerika dzīvesvietā

Kā liecina gan TV3 raidījuma Nekā personīga, gan LTV raidījuma de facto rīcībā esošā informācija, pie Rīgas domes vicemēra Andra Amerika (GKR) mājās ir notikusi kratīšana.

Kā stāsta Nekā personīga, Ameriks nekādus komentārus par kratīšanu raidījumam nesniedza, norādot, ka tajā laikā bijis Latvijas lepnuma balvas laureātu apbalvošanas pasākumā. Valsts prezidenta darba kārtība liecina, ka šis pasākums notika otrdien, 11. decembrī, plkst.18.

Uz jautājumu, ko Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroja (KNAB) darbinieki meklēja viņa dzīvesvietā, Ameriks atbildēja: "Nekādu komentāru nebūs. Es pats "Latvijas lepnumā" sēdēju!"

Ameriks uzvēris, ka viņa sirdsapziņa ir tīra. "Es atkārtoju vēlreiz: man pat nav priekšstata par tiem iepirkumiem, tā nav mana sfēra," apgalvoja Ameriks.

Rīgas satiksmes lietā, kuras ietvaros šonedēļ tika arestētas vairākas personas, iepirktie transporta līdzekļi tika fiktīvi sadārdzināti un katrs Rīgai piegādātais trolejbuss, autobuss, tramvajs rīdziniekiem izmaksājis par 5 līdz 7% dārgāk. Savukārt šis sadārdzinājums, proti, pārmaksātā nodokļu maksātāju nauda, vēlāk atsūtīta atpakaļ uz Latviju personām, kuras palīdzējušās iepirkumam. KNAB izmeklēšana atklāj rūpīgi izplānotu, sistēmisku un ilgstošu korupciju Rīgas satiksmē, ziņot TV3 raidījums Nekā personīga.

 

Top komentāri

Reņģēdājs
R
Kaut kā ikdienišķi. Kur medicīniskā šova elementi, kur slimības lapas, kur ģībšana tiesas zālē/ ātrā palīdzība, superdakteri Boka, Lejnieks?
hm
h
Atbildība par iepirkumu parasti vispirms gulstas uz vadītāju, protams, ja vadītājs to nav savlaicīgi deleģējis savam vietniekam.
Romualds Skudrinskis
R
Vai tiešām Ameriks ir Latvijas lepnums? Pat, ja nav, tad aicināt uz Latvijas lepnuma balvas pasniegšanu ir pazemojums balvas saņēmējiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas