Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mediķi Rīgā no nāves izglābuši divus vīriešus

Otrdien Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem Rīgā izdevies reanimēt divus vīriešus, kuriem bija iestājusies klīniskā nāve, aģentūru LETA informēja NMPD pārstāve Inga Vītola.

Vienā no gadījumiem palīdzība bija nepieciešama kādam 63 gadus vecam vīrietim, kurš automašīnā pēkšņi zaudējis samaņu. Mediķu brigāde tika apturēta uz ceļa, lūdzot speciālistiem palīdzību cietušā glābšanā. Mediķi vīrietim konstatēja klīnisko nāvi, pēc kā sākti atdzīvināšanas pasākumi, kas bijuši sekmīgi. Vīrietis smagā, bet stabilā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Citviet Rīgā kāds 67 gadus vecs vīrietis jau dienas laikā ejot bija sajutis līdz šim nebijušas, pēkšņas dedzinošas sāpes krūtīs. Neskatoties uz to, ka sāpes pastiprinājušās, medicīniskā palīdzība pagaidām netika meklēta. Nākamo piecu stundu laikā sāpes turpinājās un pastiprinājās, un tika piesaistīti mediķi, kuri vīrietim konstatēja infarktu. Palīdzības sniegšanas laikā notika sirds apstāšanās, taču speciālistiem veiksmīgi izdevies atjaunot cietušā sirdsdarbību un vīrietis atguva samaņu. Pēc negadījuma vīrietis nogādāts mediķu aprūpē.

Mediķi atgādina, ka, sajūtot pēkšņas sāpes krūtīs, īpaši pirmreizējas, nekavējoties jāsazinās ar mediķiem, lai nepanāktu stāvokļa pasliktināšanos.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 1280 izsaukumus, no kuriem 187 saistīti ar traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas