Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mediķu arodbiedrība Straujumas 100 dienas amatā vērtē neapmierinoši

Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) aizvadītās 100 dienas valdības vadītājas amatā vērtē neapmierinoši, jo valsts finansējums veselības aprūpei pret iekšzemes kopproduktu (IKP) ir zemākais kopš 2001.gada.

Viņš skaidroja, ka pirms budžeta apstiprināšanas valdība solīja, ka papildus veselības aprūpei tiks piešķirti 40 miljoni eiro. Arī tas bijis daudz mazāk, nekā Veselības ministrija sākumā pieprasījusi, tomēr beigās papildus veselības aprūpei tika piešķirti vien 30 miljoni eiro, uzsvēra Keris.

"Viņas valdības laikā finansējums veselības aprūpei no IKP ir sasniedzis zemāko rādītāju kopš 2001.gada," vēlreiz uzsvēra arodbiedrības vadītājs.

Atbildot uz jautājumu, vai valdība patlaban pārāk daudz nekoncentrējas uz Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, Keris sacīja, ka valdība ir pasludinājusi dažādas prioritātes saistībā ar prezidentūru, piemēram, vienota digitālā tirgus izveidi, tomēr veselības aprūpe cilvēkiem ir nepieciešama fiziskā veidā un šim valdība nav pievērsusi uzmanību.

Tāpat viņš piebilda, ka arodbiedrība ir gatava aprīlī protestēt kādā no prezidentūras pasākumiem, lai paustu savu nostāju.

Atbildot uz jautājumu, vai Straujumas amatā aizvadītajās 100 dienās paveikts arī kas pozitīvs, Keris ironizēja, ka nav sācies karš, tomēr neko vairāk viņš neminēja. Keris gan apsveica Ministru prezidenti ar amatā pavadīto laiku.

Kā zināms ziņo, Straujumas vadītajai valdībai ceturtdien aprit 100 dienas kopš apstiprināšanas.

Komentējot turpmāko darbu, Straujuma uzsvēra, ka viņas vadītās valdības atslēgvārdi ir tautsaimniecības izaugsme, drošība un dzīves kvalitāte. Kā būtiskāko šīs valdības paveikto viņa minēja šī gada budžeta pieņemšanu, paredzot minimālās algas celšanu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes mazināšanu, finansējuma palielināšanu aizsardzībai.

Savukārt uzdevumi, pie kuriem šai valdībai ir jāstrādā, ir investīciju piesaiste, atbalsts eksportam, skolotāju atalgojuma sistēmas reforma. Būtiska ir arī administratīvā sloga mazināšana, kam Straujuma sola personīgi sekot līdzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas