Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mediķu piemaksām par darbu Covid-19 apstākļos piešķirs 47,2 miljonus eiro

Valdība otrdien lēma piešķirt 47,2 miljonus eiro Covid-19 ierobežošanā iesaistīto mediķu un citu nozarē nodarbināto piemaksām.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā, tādējādi līdz gada beigām 100% apmērā no mēnešalgas piemaksas saņems stacionārajās ārstniecības iestādēs strādājošie mediķi un citi nodarbinātie, kuri iesaistīti Covid-19 pacientu ārstniecībā un aprūpē. Tāpat piemaksas saņems uzņemšanas nodaļu darbinieki, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādēs nodarbinātie, ģimenes ārsti un ārsta praksēs nodarbinātie ārstu palīgi, kā arī māsas un rezidenti.

50% apmērā no mēnešalgas piemaksas paredzētas Slimību profilakses un kontroles centra ierēdņiem un darbiniekiem un 30% Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, Veselības inspekcijas un Valsts asinsdonoru centra ierēdņiem un darbiniekiem, kuri iesaistīti Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanā.

Piemaksas noteiktas arī farmaceitiem par kompensējamo medikamentu izsniegšanu, kā arī sekundāro ambulatoro pakalpojumu sniedzējiem, kuri sniedz pakalpojumus mājās Covid-19 pacientiem un kontaktpersonām.

Kopumā šim mērķim paredzēti 47,2 miljoni eiro, kas tiks segti no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Daļu summas valdība apstiprināja šodien, atbalstot 15,9 miljonu eiro novirzīšanu piemaksām novembrim, savukārt atlikusī summa iestādēm tiks nodrošināta 2022.gadā.

Jau vēstīts, ka pēdējā nedēļā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits palielinājies par 49%, salīdzinot ar saslimstību nedēļu iepriekš.

Divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju sasniedzis 1266,4, kas ir divas reizes lielāks nekā otrā viļņa maksimums. Covid-19 infekcija turpina izplatīties nekontrolēti, slimnīcās ir jau vairāk nekā 1100 Covid-19 pacientu, radot milzīgu slodzi visiem veselības aprūpē nodarbinātajiem un vairāk kā iepriekš aktuāls ne tikai cilvēkresursu trūkums veselības aprūpes nozarē, bet arī ārstniecības personu un citu Covid-19 pandēmijas izraisīto seku novēršanā iesaistīto darbinieku "izdegšana".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas