Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Meņģelsone: Lēmums par Višņakova iecelšanu RAKUS valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatā ir pareizs

Lēmums par Alekseja Višņakova iecelšanu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatā ir pareizs, norādījusi veselības ministre Līga Meņģelsone.

Višņakovs iecelšanas brīdī bija arī Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Meņģelsone teica, ka šāds lēmums ir labs un pareizs. Viņa atgādināja, ka Višņakovs ir pieredzējis ārsts.  

"Jādod viņam iespēja un laiks," viņa piebilda.

Višņakovs amatā stājās no 9.janvāra, lai nodrošinātu slimnīcai būtisku procesu virzību un norisi, svarīgu lēmumu pēctecību, kā arī, lai aktīvi iesaistītos dažādu sistēmisku problēmu identificēšanā un risinājumu rašanai - stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" darbības turpmākai nodrošināšanai un uzlabošanai.

Kā ziņots, RAKUS bija pagarinājusi pieteikšanos uz valdes priekšsēdētāja amatu līdz 25.novembrim. Slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols iepriekš aģentūrai LETA pauda vērtējumu, ka interese par RAKUS valdes priekšsēdētāja amatu ir zemāka nekā vēlētos.

Kopumā amata pretendentu izvērtēšanas komisija bija saņēmusi 25 pieteikumus, no kuriem tikai puse atzīta par atbilstošiem valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītajām kvalifikācijas prasībām.

Līdz šim RAKUS valdes priekšsēdētājs bija Paeglītis, kurš amatā stājās 2018.gada sākumā. Šī gada sākumā beidzas Paeglīša piecu gadu pilnvaru termiņš. Viņš jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu šajā amatā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas