Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Merkele drošina Latviju

"Es saprotu, ka Latvijas un Baltijas reģiona iedzīvotāji ir nobažījušies par drošības situāciju saistībā ar Krievijas aktivitātēm Ukrainā. Mums jārada visi priekšnoteikumi, lai tajā gadījumā, ja Latvijai būs nepieciešams NATO partneru atbalsts, varētu ātri reaģēt," Rīgā preses konferencē, kurā Latvijas un Vācijas žurnālistiem bija atļauti divi jautājumi, sacīja Vācijas federālā kanclere Angela Merkele. 

Politiķe norādīja, ka, lai arī esot iepazinusies ar Latvijas inteliģences pārstāvju vēstuli, kurā tiek prasīts izvietot NATO spēku bāzes Austrumeiropā, pašlaik neesot runas par NATO ilgtermiņa kaujas vienību stacionēšanu Baltijā, bet gan sadarbības stiprināšanu citos veidos. Ar citiem veidiem Vācijas kanclere saprot ilgstošākas mācības, aizsardzības infrastruktūras uzlabošanu un dažādu manevru veikšanu. 

"Vācijas kancleres Angelas Merkeles vizīte Latvijā ir labas gribas žests un signāls Krievijai, ka NATO ir ar mums. Tas ir vizītes galvenais vēstījums. Tā arī ir iespēja pārrunāt NATO ciešāku klātbūtni Baltijas valstīs," vērtē politologs, Ārpolitikas institūta pētnieks Toms Rostoks. Viņš gan piebilst – Vācijas politiskajā elitē ļoti spēcīgs ir viedoklis, ka Krievija dara nepatīkamas lietas nevis tādēļ, ka ir agresorvalsts, bet tādēļ, ka ir nostādīta nepatīkamā situācijā un tai jāaizstāv savas intereses. Tāpēc Vācijas attieksme pret Krieviju esot stipri piesardzīga, cenšoties pārliecināt Latviju, ka mūsu reakcija pret Krievijas apdraudējumiem ir pārspīlēta. 

Tāpat Merkele uzsvēra, ka NATO 5.pants par sabiedroto palīdzību gadījumā, ja tiek apdraudēta viena no dalībvalstīm, nav tikai vārdi, bet sekos reāla rīcība

Plašāk lasiet rakstā Svarīga vizīte bez solījumiem otrdienas, 19.augusta, laikraksta Diena 4.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas