Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meroni nonāk zem VID lupas

Latvijā bēdīgi slavenajam Šveices advokātam Rūdolfam Meroni, iespējams, nāksies skaidroties ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), turklāt par viņa aktivitātēm ieinteresējies arī kādas Latvijai draudzīgas valsts drošības dienests, liecina Dienas rīcībā esoša informācija.

Neskatoties uz visai pielaidīgo Ģenerālprokuratūras attieksmi pret neskaitāmajiem iesniegumiem no dažādām personām, kuras pastāvīgi norāda uz Meroni nelikumībām, rīkojoties ar viņam Ģenerālprokuratūras savulaik uzticēto tā dēvētās Lemberga krimināllietas ietvaros arestēto mantu, tomēr vismaz neliels progress šajā jautājumā noticis. VID ierosināta resoriskā pārbaude par a/s Latvijas kuģniecība akcionāra Imanta Liepiņa iesniegumu Ģenerālprokuratūrai Par iespējamiem krimināliem pārkāpumiem, kurus paveicis Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, un to rezultātā nodarītu būtisku materiālo kaitējumu Latvijas valstij.

Dienai norādīja Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers, prokuratūra šo iesniegumu pārsūtījusi VID "pārbaudes organizēšanai pēc piekritības". Patlaban VID nesniedz plašāku informāciju par konkrēto lietu, atsaucoties uz tiesību normām, kas iestādei neļauj sniegt jebkādus komentārus, kas saistīti ar konkrētiem nodokļu maksātājiem, taču apstiprināja, ka VID lietvedībā šāda lieta atrodas.

Tajā pašā laikā uzticami avoti Dienu informēja, ka Meroni "biznesa aktivitātes" ir ieinteresējušas kādas Latvijai draudzīgas valsts tiesībsargus, kas savas kompetences ietvaros pēta, vai viņa aktivitātes nav pretrunā ar šīs valsts likumiem.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 10. augusta, avīzē Diena!

Top komentāri

MM
M
Nu tu brīnums! VIDs taču interesējas tikai par maziem lauku veikaliņiem, kas neizsit čeku par 2,20, un sēņu un melleņu lasītājiem.
tests
t
Kuram no viņiem jūs uzticētu paturēt savu naudas maku: Meroni (+) vai Lembergam (-)?
Šalle
Š
Ar ko tad "bēdīgi slavens" ir Meroni? Ar to, ka prokuratūrai atklāja Puzes čigāna industriālo apmēru zagšanas shēmas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas