Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ministrija būtiskus pārkāpumus Stradiņa slimnīcas vadības darbā līdz šim nav konstatējusi

Veselības ministrija (VM) Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) darbībā pārkāpumus līdz šim nav konstatējusi, aģentūrai LETA pastāstīja ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško. Pēc ierēdnes paustā, Stradiņa slimnīca patlaban atskaitījusies par pagājušā gada finanšu un nefinanšu rādītājiem, un no ministrijas puses patlaban lielu pārmetumu PSKUS valdei neesot.

Jāatgādina, ka otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP) informēja, ka deputāti izskatīja sūdzības no pacientiem un slimnīcas ārstiem, kuras, Skrides ieskatā, ir šokējošas un liecina par slimnīcas valdes "ilgstošu bezdarbību, iespējams, pat ļaunprātību, kuru rezultātā, iespējams, vairāku desmitu pacientu dzīvība un veselība tikusi apdraudēta".

Mūrmane-Umbraško norādīja, ka pagaidām apgalvojumi ir ļoti vispārīgi un drīzāk varētu runāt par kādu atsevišķu gadījumu, nevis sistēmu.

"Tad, kad mēs zināsim vairāk par kādu konkrētu gadījumu ir runa, tad mēs arī vērtēsim," sacīja VM valsts sekretāre.

Viņa stāstīja, ka vispārīgi slimnīca strādā atbilstoši slimnīcas principiem un pacienti "tiek šķiroti". Mūrmane-Umbraško norādīja, ka apgalvojums, ka slimnīca nepareizi organizē pacientu uzņemšanu, ir ļoti vispārīgs, un ministrija līdz šim tam apstiprinājumu nav guvusi.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca pauž pārliecību, ka notikušais sēdes slēgtajā daļā, kā arī Saeimas komisijas dalībnieku pēc sēdes publiski sniegtie komentāri, izsakot pārmetumus, kuriem nav faktiska seguma, ir apzināta publiska neslavas celšana slimnīcai, tās vadītājiem un nozarei kopumā. Slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga izvirzītos pārmetumus noliedz un atgādina, ka veselības aprūpes iestāžu kontrole, veselības aprūpes kvalitātes izvērtēšana un uzraudzība, lai nodrošinātu nozari regulējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu un izpildi, ir Veselības inspekcijas kompetencē. Visi gadījumi, kad par slimnīcas darbu tiek saņemtas sūdzības, tiek rūpīgi izvērtēti un tiek veiktas nepieciešamās darbības ārstniecības procesa uzlabošanai.​

VM valsts sekretāre norādīja, ka patlaban iecerēts, ka ministrija sagaidīs Saeimas komisijas vēstuli, kurā, cerams, būšot konkrēti piemēri, jo patlaban publiski izskanējuši tikai vispārīgi un nekonkrēti apgalvojumi.

Pievienota 5. rindkopa

Top komentāri

DARBINIEKS PAR KOMISIJAS ŠEFU
D
Saeimas Sociālo lietu komisijas šefam periodā, kad viņš vēl nebija ievēlēts Saeimā, bija saspīlētas attiecības ar slimnīcas vadību. Parasti, ieņemot augstāku amatu, cilvēki distancējas no jebkāda veida darbībām pret bijušajiem šefiem, bet sīkāki cilvēki tad sāk īstenot atriebības plānus
Enģeļa viesis
E
ROKA ROKU MAZGĀ ABAS TĪRAS, bet kā OŽ... KĀ PĒC LĪĶA
.
.
Pārbaudītāji un pārbaudāmie ir bijušie kolēģi, studiju biedri utt. Krauklis krauklim acī neknābs! (tautas paruna)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas