Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Bērnu pratināšana visbiežāk notiek nepiemērotās telpās, turklāt ir arī citi apstākļi, kas bērnu var atkārtoti nostādīt upura lomā. Piemēram, bieži bērnus pratina atkārtoti, neiesaistot psihologu. Tagad beidzot sagaidīta arī atbildīgo ministriju atbilde

Ministrijas atzīst problēmas bērnu pratināšanā, bet tūlītējus risinājumus nesola

Atbildīgās ministrijas beidzot atzinušas vairākas ar nepilgadīgo nopratināšanu saistītas problēmas kriminālprocesa gaitā un solījušas tās risināt. Tomēr iepriekš solītie termiņi netiks ievēroti, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Diena jau vasarā rakstīja par tiesībsarga Jura Jansona secinājumiem, ka bērna sniegtā liecība bieži vien var būt vienīgais pierādījums kriminālprocesā, taču nepareiza pratināšana to var padarīt par nederīgu. Turklāt nepareiza pratināšanas norise var atkārtoti traumēt jau reiz cietušu bērnu. Pēc Tiesībsarga biroja atzinuma – arī telpas šim mērķim patlaban bieži ir nepiemērotas.

Valdības sēdes darba kārtībā šonedēļ bija iekļauts atbildes vēstules projekts Tiesībsarga birojam. Jautājuma izskatīšana tomēr tika atlikta, lai gan, kā atzīst Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vecākā juriste Anna Krasanova, sagatavotajā atbildes vēstulē iekļautas vairākas nozīmīgas apņemšanās problēmas risinājumam.

Par spīti tam, ka jau tagad jūtama kavēšanās un oficiāli Tiesībsarga birojs atbildi vēl nav saņēmis, Krasanova norāda, sagatavotais atbildes saturs, kas ir pieejams, vērtējams pozitīvi, jo amatpersonas atzīst tiesībsarga norādītās problēmas un apņemas tās risināt. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 4.janvāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas