Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ministrs par trauksmi armijā: Latvijas karavīram lapas nav jāgrābj

Latvijas armijas karavīram nav jāgrābj lapas, bet gan vienmēr jābūt gatavībā. Tieši šī iemesla dēļ armijā regulāri notiek gatavības pārbaudes, otrdien žurnālistiem sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība).

Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka pagājušās nedēļas nogalē sociālajos tīklos parādījās informācija par it kā trauksmi armijā. Piemēram, polittehnologs Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter 21.septembrī rakstīja: "Ja valsts armija izsludina trauksmi, valsts iedzīvotāji nebūtu par to jāpainformē, jāpaskaidro, kas un kā?"

Latvijas armija savā Twitter kontā šajā dienā bija ierakstījusi: "Tauta! Neceļam paniku ar "ziņām" par trauksmi! Latvijas armija darbojas ikdienas režīmā, un satraukumam nav nekāda pamata!"

Otrdien taujāts par baumām, kas izplatījās, ministrs uzsvēra, ka armijā nav bijusi izsludināta ne trauksme, ne ārkārtas situācija. Vienlaikus regulāri notiekot gatavības pārbaudes.

"Mēs nevēlamies redzēt Latvijas armiju pat attālā līdzībā ar kādreizējo padomju armiju. Latvijas karavīram nav ne jākrāso, ne [jāgrābj] lapas. Viņam ir jābūt gatavībā," uzsvēra Pabriks.

Viņš arī neplāno veikt kādas darbības attiecībā uz baumu izplatītājiem. "Tas nav mūsu uzdevums ķert visus cilvēkus, kas izplata masu saziņas līdzekļos baumas. Mums ir citi darbi," teica ministrs, piebilstot, ka arī pati armija sociālajos tīklos uzreiz ir spējīga izplatīt patiesu informāciju. "Līdz ar to sekojiet, uzdodiet jautājumus, mēs jums atbildēsim." 

Baumas sociālajos tīklos izskanēja laikā, kad Krievija un Baltkrievija rīko vērienīgas kopīgas militārās mācības Zapad-2013, kas norisinās Baltkrievijas rietumos, Kaļiņingradas teritorijā un Baltijas jūrā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas