Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

MK neiekļauj darba kārtībā IZM iniciatīvu par papildus finansējumu pedagogu algām

Koalīcijas partneri noraidījuši Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto iniciatīvu par papildus finansējuma piešķiršanu pedagogu algām, portālu Diena.lv informē izglītības un zinātnes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdē lūdzis partnerus iekļaut Ministru kabineta (MK) otrdienas, 16.

jūlija, sēdes darba kārtībā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par situāciju ar mērķdotāciju pedagogu algām un tām nepieciešamo papildus finansējumu. IZM sagatavotajā informatīvajā ziņojumā ir iekļauta informācija par iztrūkumu mērķdotācijas budžetā kā arī pieteikums piešķirt nepieciešamo papildus finansējumu no līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem. Dokumentu pakete šodien nosūtīta Valsts kancelejai un Ministru prezidenta birojam ar lūgumu to iekļaut rītdienas MK sēdē.Koalīcijas partneri, aizbildinoties ar formāliem iemesliem, noraidījuši šo iniciatīvu, neiekļaujot informatīvo ziņojumu MK sēdēs darba kārtībā."Koalīcijas partneri ir izvēlējušies uz formāla pamata neiekļaut šo ļoti svarīgo Izglītības un zinātnes ministrijas virzīto jautājumu. Nākamā Ministru kabineta sēde notiks tikai 30.jūlijā un tik novēlota informatīvā ziņojuma izskatīšana varētu būt par iemeslu, lai atkal aiz formāliem iemesliem liegtu IZM iesniegt pieprasījumu par papildus finansējumu arī budžeta veidošanas laikā. Šāda rīcība no partneriem, īpaši no Vienotības puses, nav izprotama. Gan Ministru prezidents, gan Finanšu ministrija par iztrūkumu IZM budžetā bija informēti jau kopš šā gada sākuma," norāda izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.Ministru kabinets darba kārtībā neiekļāva arī jautājumu par papildus finansējuma pieprasījumu mācību līdzekļu iegādei sakarā ar to, ka Saeimas ir apstiprinājusi grozījumus Izglītības likumā un to stāšanos spēkā ar šā gada 1.septembri. Kā zināms, lai nodrošinātu likuma izpildi, Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) papildus ir nepieciešams pusmiljons latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas