Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Muitas suņi gandrīz katru dienu atrod aizdomīgus atklājumus pasta sūtījumos

Pateicoties muitas suņiem, pagājušajā gadā ir būtiski palielinājies kriminālprocesu skaits par pasta sūtījumiem, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietnieks Kaspars Čerņeckis.

Muitas jomā pagājušajā gadā sākti 818 kriminālprocesi, tikmēr gadu iepriekš - 272. Saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu pārvietošanu ir sākti 650 kriminālprocesi, kamēr 2014.gadā tādu bija 137.

Čerņeckis skaidroja, ka muita uz pasta sūtījumu pārbaudi ir novirzījusi kinologu dienestu. Līdz ar to gandrīz katru dienu ir atklājumi pasta sūtījumos. Piemēram, ja suns kaut ko saož, piemēram, aizdomīgu pastmarku, lieta ir jāvērtē kriminālprocesuālā kārtībā.

Raksturojot organizētās noziedzības darbības tendences, Čerņeckis deputātiem klāstīja, kas noziedznieku grupas ir kļuvušas mobilākas, maina uzturēšanās vietu, kā arī uzturas tikai ārzemēs, tostarp arī savstarpējās tikšanās tiek organizētas tikai ārvalstīs. Turklāt grupu organizatori esot labi izglītoti, labi orientējas finanšu un juridiskajos jautājumos, un viņu rīcībā ir lieli naudas resursi.

Narkotisko vielu kontrabandā novērots, ka Latvijas iedzīvotāji šajās shēmās tiek iesaistīti kā kurjeri narkotiku nogādāšanai no viena kontinenta uz otru. Šim nolūkam tiek izmantoti arī ārvalstīs dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas