Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūrniece konceptuāli atbalsta papildu finansējumu Latvijas Radio no 2020.gada

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) konceptuāli atbalsta papildu finansējumu Latvijas Radio no 2020.gada, aģentūrai LETA apliecināja politiķe.

Mūrniece pieļāva, ka arī pārējie koalīcijas partneri ir gatavi apriest atbalsta sniegšanu papildu finansējuma piešķiršanai Latvijas Radio nākamgad.

Reizē Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka primāri svarīgi ir Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Latvijas Radio pārstāvjiem gaidāmajā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē piedāvāt ilgtspējīgu risinājumu sabiedriskā medija problēmām. No NEPLP jānāk arī piedāvājumam par nepieciešamā finansējuma apjomu.

Arī Latvijas Radio pārstāvjiem jāsniedz precīza informācija par nepieciešamajiem soļiem un NEPLP arī jāprezentē risinājums, kādā veidā tiks risinātas sabiedriskā medija darbinieku jau līdz šim norādītās problēmas, pauda Mūrniece.

"Aicinu abas iesaistītās puses runāt ļoti precīzi un konkrēti - ja ir kaut kas nepieņemams, tad kas tieši, kā arī piedāvāt risinājumus," uz to, ko sagaida no NEPLP un Latvijas Radio, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Vaicāta par NEPLP vadītājas Daces Ķezberes pieļauto iespēju atkāpties no amata, Mūrniece norādīja, ka nepieciešamības gadījumā NEPLP ir iespējams strādāt arī trīs cilvēku sastāvā. Šāda pavērsiena gadījumā Cilvēktiesību komisijai būtu jālemj par konkursa izsludināšanu uz divām vakancēm padomē, norādīja politiķe.

Saeimas priekšsēdētāja arī komentēja NEPLP pārstāvju pausto par politiķu tiesībām. Mūrniece norādīja, ka Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Artusa Kaimiņa (KPV LV) vēstule par risinājuma piedāvājumu Latvijas Radio situācijai jāuztver kā aicinājumu vai lūgumu, ko komisija ir tiesīga un "tas ir pat komisijas pienākums" to izteikt NEPLP kā par sabiedrisko mediju darbību atbildīgajai institūcijai.

Kā ziņots, reaģējot uz Kaimiņa vēstuli, NEPLP paudusi, ka politiķiem nav tiesību dot uzdevumus nedz padomei, nedz sabiedriskajiem medijiem.

Jau vēstīts arī par to, ka Ķezbere domā par NEPLP vadītājas amata atstāšanu.

 

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
Tāds jau bija plāns: uztaisīt ļembastu, lai piepes saņemtu vairāk naudas, bet tas neko nemaina! Vadības stils no naudas daudzuma nemainīsies. Piepes neko vadīt nevar un nemāk. Tas kas notiek audzē izmaksas, bet kvalitāte krītas un ne jau korespondentu un citu tehnisko darītāju dēļ....
TB
T
Latvijas Saeimas priekšsēdētāja grib skriet valdībai pa priekšu, un tā nav korekta rīcība.
hmm
h
Kas viņas kazu tirgū sauc?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas