Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Nacionālā veselības dienesta direktors Taube iesniedzis atlūgumu

Atlūgumu iesniedzis Nacionālā veselības dienesta (NVD) vadītājs Māris Taube, piektdien, 5.decembrī, vēsta Latvijas Radio.

Taube atzīst – amatā nostrādājis jau trīs gadus un darbs NVD vadītāja amatā ir bijis smags, savukārt lēmumu mainīt darbu viņš pieņēmis personīgu apsvērumu dēļ.

"Mums ir jāizpilda  tāda politika, kāda ir, un lēmumi nav patīkami. Protams, uzskatu, ka ir bijis pietiekams [darba] laiks, diezgan daudz lietu ir izdevies sakārtot – stacionāru aprūpes skaidrāku sistēmu, diagnožu apmaksu, zāļu jomā virzās uz priekšu. Esmu zinātņu doktors psihiatrijā, un man paveras iespēja atgriezties reālajā medicīnā," stāsta Taube norādot, kādēļ atkāpies no amata.

NVD administrē veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, slēdz līgumus ar slimnīcām, plāno veselības aprūpes pakalpojumus, aprēķina tarifus, veido kompensējamo zāļu sarakstu, atbild par e-veselības ieviešanu un nodrošina Ārstniecības riska fonda darbību. 

Kā liecina aģentūras LETA apkopotie dati, Taube bijis NVD direktors kopš 2011.gada nogales. Viņš 1999.gadā absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju, 2002.gadā - beidzis rezidentūru ārsta psihiatra specialitātē Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), bet 2005.gadā ieguvis medicīnas zinātņu doktora grādu psihiatrijā.

Kopš 2001.gada viņš strādājis dažādos amatos valsts SIA Psihiatrijas centrs, Garīgās veselības valsts aģentūrā un valsts SIA Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs, bijis arī docents RSU un vadījis lekcijas Latvijas Universitātē.

2007.gadā viņš kļuva par toreizējās Sabiedrības veselības aģentūras direktora vietnieku zinātnes un pētniecības jautājumos, bet 2009.gadā - par kādreizēja Veselības ekonomikas centra Sabiedrības veselības departamenta direktoru. 2011.gada jūlijā viņš iecelts Veselības ekonomikas centra direktora pienākumu izpildītāja amatā.

Savukārt 2011.gada oktobrī pēc toreizējā veselības ministra Jura Bārzdiņa rīkojuma Taube iecelts apvienotā NVD direktora amatā. Bārzdiņa lēmumu vēlāk atcēla nākamā veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) un uzdeva dienesta vadītāju meklēt atklātā konkursā, kurā pēcāk uzvarēja Taube.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas