Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Nākamgad par 7 mlj. latu palielinās finansējumu autoceļu tīkla uzlabošanai

Satiksmes ministrija par 7 miljoniem latu plāno palielināt finansējumu valsts autoceļu tīkla uzlabošanai, veicot naudas līdzekļu pārdali no vienas Eiropas Savienības (ES) fondu aktivitātes uz citu, portālu Diena.lv informēja Satiksmes ministrijas pārstāve Ilze Eida.

Plānots, ka par šo naudu nākamgad tiks veikta valsts galveno autoceļu segas pastiprināšana – seguma jaunas virskārtas uzlikšana.

Kohēzijas fonda (KF) aktivitātē TEN-T autoceļu tīkla uzlabojumi kopējais līdzfinansējums palielināts no 209 711 635 latiem uz 216 739 674 latiem, papildinājumu iegūstot no aktivitātes Pilsētu infrastruktūras uzlabojumi sasaitei ar TEN-T. Tas nozīmē, ka otrajā aktivitātē kopējais līdzfinansējums pēc izmaiņām samazināts līdz 20 448 828 latiem.

Finansējums aktivitātē Pilsētu infrastruktūras uzlabojumi sasaitei ar TEN-T samazināts, jo par tajā atlikušo summu nebija iespējams īstenot tādu projektu, kas vienlaicīgi atbilstu aktivitātes mērķiem, pieejamajam finansējuma apmēram un projekta īstenošanas termiņiem.

Lai pārdomāti ieguldītu naudu valsts galveno autoceļu segas pastiprināšanai, Satiksmes ministrija ierobežotas iesniegumu atlases veidā aicinās VAS Latvijas Valsts ceļi iesniegt projektu sarakstu izvērtēšanai.

Šādas izmaiņas paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos. Lai grozījumi stātos spēkā, tie vēl jāskata valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas