Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
No VM saņemts solījums, ka finansējums nākamgad par stacionārajiem pakalpojumiem dramatiski nemainīsies un dažās slimnīcās pat pieaugs

Nākamgad varētu pieaugt finansējums stacionāro pakalpojumu sniegšanai slimnīcās

Nākamgad slimnīcām varētu pieaugt finansējums par stacionārajiem pakalpojumiem, pirmdien pēc tikšanās ar Latvijas Slimnīcu biedrības vadību aģentūrai LETA pastāstīja veselības ministre Anda Čakša.

Patlaban ir izstrādāti līgumu melnraksti, un, kā stāstīja Čakša, pārsvarā finansējuma apjoms slimnīcām par sniegtajiem stacionārajiem pakalpojumiem pieaugs. Ministre gan konkrētāk līgumus nekomentēja, norādot, ka pagaidām ir izveidots tikai līgumu drafts. Viņa gan piebilda, ka ne visām slimnīcām pieaugums būs ļoti liels, proti, dažām tie varētu būt arī tikai daži eiro. Savukārt līgumu apjoms par ambulatorajiem pakalpojumiem varētu būt zināms janvārī.

Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs apstiprināja, ka no ministrijas saņemts solījums, ka finansējums nākamgad par stacionārajiem pakalpojumiem dramatiski nemainīsies un dažās slimnīcās tas pat pieaugs. Kalējs gan atzīmēja, ka, lai gan kopējais finansējuma apjoms palielināsies, problēma ar darba samaksu speciālistiem paliek aktuāla, un patlaban esot zināmi gadījumi, kad speciālisti plāno atteikties sniegt valsts apmaksātus pakalpojumus, lai strādātu privāti.

Kā piemēru Kalējs minēja Kuldīgas slimnīcu, kur valsts apmaksātus pakalpojumus vairs nevēlas sniegt ķirurgi, vai arī Valmieras slimnīcu, kur šāda situācija izveidojusies ar radiologiem.

Tāpat slimnīcu vadītāji un ministre runājuši par Veselības ministrijas (VM) izstrādāto slimnīcu kartējumu. Kalējs atzīmēja, ka pagaidām izstrādātā kartējuma daļa, kas aptver reģionālās un universitāšu slimnīcas, praktiski atbilst jau esošajam līmenim. Tomēr attiecībā uz lokālajām slimnīcām kartējums būs vien nākamgad.

Kalējs atzīmēja, ka, izstrādājot kartējumu, jāņem vērā arī pieejamie speciālisti, proti, paredzot, kāda līmeņa pakalpojumi slimnīcā jāsniedz, jāskatās, vai reāli uz vietas tam ir arī vajadzīgie speciālisti. Gadījumā, ja to nav, VM vai pašvaldībai būtu jādomā, kā šādus speciālistus piesaistīt.

Jau ziņots, ka VM, veidojot ārstniecības iestāžu kartējumu, plāno slimnīcas sadalīt četros līmeņos, liecina ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums par sistēmiski svarīgo ārstniecības iestāžu kartējumu un attīstības reformu, ko rīt plānots skatīt valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas