Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Nākamnedēļ atklās Gaismas pils restorānu un tā nosaukumu

Nākamnedēļ plānots atklāt Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb Gaismas pils restorānu un tā nosaukumu, aģentūru LETA informē restorāna pārvaldītājas SIA OZRT valdes loceklis Lauris Streņģe.

Viņš norāda, ka, ņemot vērā ažiotāžu ap restorāna sākotnēju nosaukumu Kleever un prasību to latviskot vai mainīt, tieši pasākuma laikā aicinātajiem viesiem un medijiem pirmajiem būs iespēja uzzināt restorāna galējo nosaukumu.

Pasākums notiks 29.jūlijā no plkst.18.30.

Kā aģentūrai LETA iepriekš teica LNB pārstāve Signe Valtiņa, LNB apsver iespēju restorānu pārsaukt vārdā Klīvers.

Jau vēstīts, ka OZRT restorāna iekārtošanā ir investējis ap 100 000 eiro. Šie līdzekļi ir investēti tādās lietās kā trauki, tekstilpreces, dažas papildu iekārtas virtuvē un bārā, kā arī vairākos dizaina elementos. Laika gaitā OZRT ieguldīto līdzekļu apjoms varētu sasniegt 150 000 eiro.

Ieguldītās investīcijas plānots atpelnīt trīs gadu laikā, lai atlikušo divu gadu laikā, kas ir pirms īres līguma beigām, uzņēmumam būtu iespēja arī nopelnīt.

Restorāna kopējā platība ir aptuveni 700 kvadrātmetri.

Tāpat vēstīts, ka 16.jūlijā 11 humanitāro zinātņu jomas pārstāvji, tai skaitā rakstnieki un redaktori, parakstīja vēstuli LNB direktoram Andrim Vilkam un kultūras ministrei Dacei Melbārdei (NA) ar rosinājumu mainīt Gaismas pils restorāna nosaukumu.

Savukārt restorāna pārvaldītājas OZRT valdes loceklis Streņģe iepriekš LETA atzina, ka LNB jeb Gaismas pils restorāna "Kleever" identitātes izveidē un saistīto materiālu izgatavošanā ir ieguldīti aptuveni 5000 eiro. Ja būs jāmaina restorāna nosaukums un visi ar to saistītie elementi, piemēram, ēdienkartes un citi vizuālie materiāli, tas varētu izmaksāt aptuveni 3000 eiro. "Par to, vai nosaukuma maiņas rezultātā radušās izmaksas segsim paši, vēl lemjam," atzīmēja Streņģe.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Gaismas pils restorāna pārvaldītāja OZRT pērn apgrozīja 769 275 eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 593 331 eiro. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 4350 eiro apmērā, bet 2013.gadā tas nopelnīja 16 418 eiro.

Šogad uzņēmums plāno sasniegt miljona eiro apgrozījumu. "Pusgads ir pagājis, un puse no mērķa ir izpildīta," atzīst Streņģe.

Uzņēmums OZRT dibināts 2007.gadā. Tā pamatkapitāls ir 2845 eiro. OZRT vienādās daļās pieder tā valdes loceklim Streņģem un Ronaldam Undzēnam.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Streņģem un Undzēnam pieder arī tādi uzņēmumi kā, piemēram, SIA "Ezītis miglā", SIA YOLO, SIA "Kafijas pauzes", SIA "Bekon Catering" un SIA "Later Aligater".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas