Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Nav skaidrs, cik ļoti pieaugs Stradiņa slimnīcas būvdarbu izmaksas

Būvkompānija SBRE saņēmusi Veselības inspekcijas atzinumu, kurā tā iebilst pret Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas būvdarbu pirmās kārtas nodošanu ekspluatācijā. Tomēr ne SBRE, ne arī darbu pasūtītājs savu vainu tajā nesaskata. Slimnīcas nodošana ekspluatācijā kavējas jau kopš oktobra, un tagad darbi ievilksies vēl vairākus mēnešus, piektdien vēsta laikraksts Diena.

"Mēs nekādā mērā nejūtamies pie tā vainīgi," Dienai inspekcijas vērtējumu komentē SBRE projektu vadītājs Valdis Koks. Viņaprāt, inspekcijas iebildumi ir pasūtītāja atbildība, jo galvenokārt saistās ar iekārtu iepirkumiem. Tomēr, kā norāda slimnīcas jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisars, nav veikti visi apdares darbi un "uzaicināt inspekciju sniegt atzinumu pie nepabeigtiem būvdarbiem ir riskants pasākums".

Veselības inspekcija jaunbūves higiēniskajā novērtējumā konstatējusi nepilnības, kas, "gan saņemot, gan sniedzot veselības aprūpes pakalpojumus, var negatīvi ietekmēt pacientu un darbinieku veselību". Piemēram, atsevišķās telpās nav pabeigta iekšējā apdare un durvju bloku montāža, telpas nav sagatavotas iekārtu uzstādīšanai. Turklāt daži apkures radiatoru, logu konstrukciju risinājumi, kā arī elektrosadales skapju atrašanās vieta var radīt risku infekcijas slimību izplatībai, norāda inspekcija.

SBRE pārstāvis pagaidām nevar atbildēt, cik ilgu laiku prasīs uzlabojumi, taču inspekcija publiski izteikusies, ka pārveidojumi ilgs vairākus mēnešus. Koks piebilst, ka iekārtu piegāde vien būs vairāku mēnešu jautājums. Savukārt Komisars atzīst, ka aktuāls ir arī jautājums par izmaksu palielināšanos. Patlaban par kavētajiem darbiem būvkompānija kopš oktobra maksā vairāk nekā 3000 eiro dienā lielu soda naudu. Tā kā SBRE uzskata, ka Veselības inspekcijas konstatētajās nepilnībās nav vainīga, par to novēršanu uzņēmums maksāt nevēlas.

Visu rakstu par ķibelēm Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecībā lasiet laikraksta Diena piektdienas, 13.janvāra, numurā!

Top komentāri

Stradiņu ārsts
S
Mums ir lielas bažas par Stradiņu slimnīcu. Šobrīd slimnīcu tās nākotnei tik izšķirīgā brīdī (nu jau 6 mēnešus) vada divas dāmas Biruma un Buša. Viena ir personāla atlases speciāliste, otra grāmatvedības speciāliste, abas iespējams labas katra savā jomā. Tagad tuvojas finiša taisnei jaunais A1 korpuss. Tā sākotnējās funkcijas, kuras ieliktas būvprojekta pamatā, tiek drudžaini pārplānotas. Ja sākotnēji šo darbu darīja ārvalstu speciālisti ar lielu pieredzi slimnīcu projektēšanā kopā ar mūsu slimnīcas ārstiem, tad tagad pārplānošanu veic veselības ministres Čakšas štata un ārštata padomnieki - Vāne un Stakens, kuriem nav ne mazākās izpratnes par nākotnes universitātes slimnīcas darbu. Kāpēc tas tiek pieļauts? Čakšas kundze, Jūs taču bijāt mūsu valdes locekle. Nu kāpēc Jūs ar mums tā....?
Paciente
P
Pēdējais laiks uzdot jautājumu Čakšai, cik vēl lielus zaudējumus viņa iecerējusi radīt valstij? Čakšas ārštata padomnieks staigā pa PSKUS kā pa savām mājām un izrīko darbiniekus, padomniece Vāne pārplāno slimnīcas darbu un pacientu plūsmas, kā rezultātā VI nevar pieņemt jauno korpusu ekspluatācijā. Medicīnas iekārtu aprīkojums tika apturēts Čakšai stājoties amatā, jo bija nepieciešami 5 mēneši, lai varētu vienoties ar piegādātājiem par "kopīgu izpratni".Čakša cik maksā tava politiskā atbildība?
Arsēns
A
ZBRE jau zaudeejumus necietiis , cietiis tie nabaga muļķiiši kuri nosleeguši apakšuzņeemeeja liigumu , kaa var nodot objektu , ja nav ne durvju , nedz nopeerveetas sienas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas