Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

NBS komandieris aicina neuztraukties par Krievijas manevriem Vostok-2018

Latvijā patlaban nav pamata lielam uztraukumam par Krievijā gaidāmajiem vērienīgajiem militārajiem manevriem Vostok-2018, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš. NBS sekojot situācijai kaimiņos.

"Mācības Zapad bija Baltijas robežu tuvumā, taču mācības Vostok-2018 ir paredzētas Krievijas austrumu reģionos. Tas gan nenozīmē, ka tiek mazāk uzraudzīta situācija. Patlaban nav pamata lielam uztraukumam vai ažiotāžai Latvijas sabiedrībā," norādīja Kalniņš. Komandieris gan piebilda, ka "atslābt nedrīkst", bet nekāds īpašs gatavības režīms NBS patlaban neesot noteikts.

Jau ziņots, ka Krievija nākammēnes rīkos kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem vērienīgākos militāros manevrus, kuros piedalīsies aptuveni 300 000 karavīru un 1000 lidaparātu.

Manevri Vostok-2018 notiks no 11. septembrim līdz 15. septembrim valsts austrumdaļā, un tajos piedalīsies arī Ķīna un Mongolija.

"Tā būs Zapad-81 atkārtošana, bet savā ziņā tie būs pat lielāki," sacīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu žurnālistiem Austrumsibīrijas pilsētā Abakanā, atgādinot par 1981. gada manevriem Austrumeiropā.

Mācības notiks teju visos Centrālā un Austrumu kara apgabalu poligonos. Tajos piedalīsies Klusā okeāna un Ziemeļu flotes, pilnā apjomā tiks iesaistīti desanta spēki.Manevri būs maksimāli pietuvināti kaujas apstākļiem, norādīja ministrs.

Top komentāri

:)
:
Kremļa vēmējboti nezin kur likties. :) Visu laiku latviešiem piedēvē, ka tie uztraucoties par Krievijas mācībām, bet kad latvieši skaidri un gaiši pasaka, ka tur nav par uztraukties, tad drudžaini sagudro ko vēl tādu izvemt par latviešiem. Ai kāds akls un truls naids.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
bet, kāda suņa dēļ nestrādā DP ?
Irlielāmērāticams
I
ka nevar vienlaicīgi aicināt būvēt bumbu patvertnes un vienlaicīgi aicināt neuztraukties. Leonīd, izvēlies vienu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas