Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25.gadadienas pasākumiem piešķir 201 589 eiro

Valdība otrdien nolēma no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķirt 201 589 eiro Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25.gadadienas atceres pasākumu norises nodrošināšanai 4.maijā.

Kultūras ministrijai (KM) tiks piešķirti 133 362 eiro vēsturiskās atmiņas un izglītības pasākumiem par Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25.gadadienu.

Daļa no šīs summas tiks pārskaitīta Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam (LNVM), no kuras 1306 eiro tiks atvēlēti izglītojošu pasākumu ciklam Latvijas novados, 9250 eiro - vēstures, sabiedrisko zinību skolotāju, muzeju, bibliotēku darbinieku konferences par 4.maiju norisei, bet 15 000 eiro - vēsturisko liecību iegādei LNVM krājuma papildināšanai. Par 43 300 eiro Tautas frontes muzejā tiks veidota pastāvīgā ekspozīcija Latvijas Republikas Augstākā padome - atjaunotās Latvijas pirmais parlaments.

Latvijas Nacionālajam arhīvam tiks pārskaitīti 21 976 eiro vēsturisko liecību izstādes "Mēs Latvijai! Mēs Lietuvai! Mēs Igaunijai" izveidei un tematiskā pasākuma norisei. Nacionālajam kino centram tiks piešķirti 6700 eiro Eiropas Jauniešu filmu dienas kinoteātrī Splendid Palace 3.maijā norisei, kā arī 3005 eiro Latvijas filmu maratona norisei. Vēl 14 000 eiro tiks pārskaitīti biedrībai "4.maija deklarācijas klubs", lai izdotu un izplatītu izdevumu par 4.maiju.

Savukārt 18 825 eiro tiks pārskaitīti Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam. No tiem 4710 eiro tiks atvēlēti trīs Baltijas valstu un Eiropas Savienības karoga uzstādīšanas un svinīgas pacelšanas ceremonijai laukumā pie Brīvības pieminekļa, bet 14 115 eiro tiks piešķirti ar 4.maija tematiku saistītas kinoprogrammas laukumā pie Brīvības pieminekļa demonstrēšanas nodrošināšanai.

Izglītības un zinātnes ministrijai Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25.gadadienas vēsturiskās atmiņas un izglītības pasākumiem būs vajadzīgi 19 553 eiro. No tiem 16 303 eiro paredzēti Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūtam, lai nodrošinātu starptautiskās konferences 4.maijs un Eiropas paplašināšana norisi. 3250 eiro paredzēts pārskaitīt nodibinājumam Latvijas Zinātņu akadēmijas Baltijas stratēģisko pētījumu centrs, lai nodrošinātu konferences 1990.gada 21.aprīļa Vislatvijas tautas deputātu sapulces 25.gadadiena norisi.

21 350 eiro tiks atvēlēti Latvijas Institūtam informatīvo materiālu sagatavošanai un tiražēšanai par Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25.gadadienu Latvijas Facebook profilā If you like Latvia, Latvia likes you (Ja tev patīk Latvija, Latvijai patīc tu) kā arī valsts oficiālajā portālā www.latvia.eu un ārvalstu žurnālistu dalības nodrošināšanai starptautiskajā konferencē 4.maijs un Eiropas paplašināšana.

Vēl 24 864 eiro paredzēti Latvijas Radio Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25.gadadienas programmas tiešraidei no Rēzeknē izveidotās studijas pilsētvidē Latvijas Radio 1 un Pieci.lv programmās.

Visbeidzot - 2460 eiro tiks atvēlēti Valsts kancelejai videokonkursa Mūsu 4.maija deklarācija balvu fondam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas