Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

NEPLP izsludina konkursus par radio un televīzijas raidījumu veidošanu Latgalē

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē nolēma izsludināt konkursus par raidījumu veidošanu latviešu un krievu valodā 2016.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, aģentūru LETA informē NEPLP pārstāvji.

Viena konkursa priekšmets ir sabiedriski politisku televīzijas raidījumu - latviski un latgaliski - veidošana Latgales reģionā.

Konkursa finansējums ir 35 571 eiro. Sabiedriskais pasūtījums paredzēts reģionālajiem un vietējiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem un producentu grupām Latgales reģionā. Finansējuma mērķis ir sabiedrības saliedēšanas, nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanas pasākumu īstenošana, lai panāktu Latvijas identitātes un piederības sajūtas stiprināšanu, apzinot un veicinot reģionālo un vietējo identitāti, šajā procesā iesaistot Latgales reģiona pārstāvjus kā mediju satura veidotājus un izplatītājus.

Konkursa nolikums paredz, ka raidījumi tiks veidoti izplatīšanai zemes apraides, satelīta, kabeļu, interneta un citos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos laika posmā no 2016.gada februāra līdz 2016.gada 31.decembrim, proti, desmit mēnešu periodā.

Saskaņā ar konkursa nolikumu pretendentiem dokumenti jāiesniedz līdz 29.janvārim, pretendentu izvērtēšana un lēmuma pieņemšana notiks līdz 11.februārim.

Konkursā aicinātas piedalīties reģionālās un vietējās televīzijas, kas atrodas (juridiskā adrese) Latgales plānošanas reģionā, kā arī Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā, un producenti vai producentu grupas, kas noslēgušas vienošanos par raidlaiku reģionālajos un vietējos radio, kas atrodas (juridiskā adrese) Latgales plānošanas reģionā, kā arī Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā.

Tāpat šodien sēdē NEPLP izsludināja konkursu par raidījumu veidošanu krievu valodā 2016.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas, kā arī konkursu par raidījumu veidošanu krievu valodā 2016.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas.

Konkursa par radio programmu veidošanu mērķis ir ziņu, diskusiju un analītisko raidījumu veidošana komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida Latgalē, krieviski runājošās auditorijas sasniegšanai. Konkursa par televīzijas programmu veidošanu mērķis ir sabiedriski politisku raidījumu veidošana elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas Latgalē.

Konkursu finansējums ir 20 000 eiro TV raidījumu veidošanai un 51 000 eiro radio raidījumu veidošanai.

Konkursā var piedalīties reģionālie un vietējie elektroniskie plašsaziņas līdzekļi, kas nodrošina audio un televīzijas programmu veidošanu un raidīšanu krievu valodā Latgalē, kā arī producenti vai producentu grupas, kas noslēgušas vienošanos par raidlaiku reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos Latgalē.

Saskaņā ar konkursu nolikumu pretendentiem dokumenti jāiesniedz līdz 29.janvārim, pretendentu izvērtēšana un lēmuma pieņemšana notiks līdz 11.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas