Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija
Aldis Pauliņš

NEPLP izteikusi neuzticību Latvijas Radio valdes locekļiem Pauliņam un Lavrinovičam

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien izteikusi neuzticību Latvijas Radio (LR) valdes locekļiem Aldim Pauliņam un Uldim Lavrinovičam, žurnālistus informēja NEPLP loceklis un atbildīgais par LR Ivars Āboliņš.

Amatu valdē saglabā Sigita Roķe.

NEPLP valdes priekšsēdētāja Dace Ķezbere žurnālistiem sacīja, ka Pauliņš un Lavrinovičs kopš šīs dienas beiguši pildīt savus amata pienākumus LR.

Ķezbere sacīja, ka LR valde savstarpēji nevarēja sastrādāties un konflikti tās starpā radās jau sen. Arī iepriekšējās padomes sastāvā NEPLP izskatīja iespēju atbrīvot valdi, jo tā nebija spējīga sastrādāties.

NEPLP konstatējusi, ka LR valde nespēj strādāt kā komanda, nodrošināt LR vadību. NEPL uzskata, ka Roķe vienīgā spēja piedāvāt attīstības redzējumu, savukārt pārējiem valdes locekļiem trūka vai attīstības redzējuma nebija vispār.

Tāpat līdzekļi neparedzētiem gadījumiem vairāk nekā 13 000 eiro apmērā nav izlietoti atbilstoši mērķiem, bet iztērēti citur. NEPLP secināja, ka LR Latgales studijā netika veikti pasākumi, lai tā pilnīgi varētu darboties.

NEPLP loceklis Patriks Grīva sacīja, ka lēmums izteikt neuzticību abiem LR valdes locekļiem ir balstīts uz LR stiprināšanu, attīstību, ilgtspējību un darbības pilnvērtīgu nodrošināšanu tuvākajā laikā. Viņš arī sacīja, ka viņa 20 gadu karjeras laikā radio sfērā līdzšinējā LR valde bijusi vājākā, kādu nācies redzēt. Bijusi ilgstoša nesaderība

starp valdes priekšsēdētāju un valdes locekli satura un attīstības jautājumos NEPLP devusi pilnvaras Roķei organizēt LR darbu. Viņai tiek dots divu mēnešu pārbaudes laiks pierādīt sevi. Pēc diviem mēnešiem plānots vērtēt Roķes vīziju. Viņai līdz 1.aprīlim arī uzdots veikt funkciju auditu LR.

Tāpat tuvākajā laikā plānots izsludināt konkursu uz vakantajām LR valdes locekļu amata vietām.

Jau vēstīts, ka LR valdes priekšsēdētājs Pauliņš 27.martā LR vadības sapulcē paziņoja par lēmumu atkāpties no amata. Pauliņš amatu atstās 9.martā. Kā galvenos atkāpšanos no amata cēloņus Pauliņš minējis pārlieku lielu NEPLP iejaukšanos LR darbā, kā arī padomes kompetences trūkumu un nesaskaņas LR valdē.

Tāpat vēstīts, ka LR darbinieki apsver iespēju rīkot protestus saistībā ar zemo atalgojumu un valdes darbu, ja neizdosies sarunu ceļā panākt vienošanos par darbiniekiem labvēlīgu risinājumu. LR arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Mudīte Paegle aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka LR darbinieki vēlas panākt, lai LR budžets turpmākajiem palielinātos un pildītos valdes solījumi daļu finansēm atvēlēt darbinieku algu paaugstināšanai.

mainīts attēls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas