Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Nesakārtotas primārās aprūpes dēļ slimnīcām jāpilda ģimenes ārsta funkcijas

Nesakārtotas primārās aprūpes dēļ slimnīcām jāpilda ģimenes ārsta funkcijas, kas ietekmē gan pacientu gaidīšanas laiku rindā, gan samazina finansējumu citu pakalpojumu nodrošināšanai. Veselības ministrija (VM) sola primāro aprūpi uzlabot nākamgad, īpašu uzmanību pievēršot ģimenes ārstu kvalitātes kritērijiem, bet rezultāts atkarīgs no finansējuma.

Saeimas Budžeta un finanšu komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas sēdē otrdien, runājot par veselības aprūpes problēmām, kas ietekmē arī demogrāfisko situāciju valstī, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētāja Anda Čakša pastāstīja, ka tikai 17% no pacientiem, kas nonākuši slimnīcā, tiek atvesti ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mašīnu, savukārt pārējos atved paši vecāki. Tie ir pacienti, kas dažādu iemeslu dēļ nav saņēmuši palīdzību pie sava ģimenes ārsta, atzīmēja A. Čakša.

Līdz ar to, lai gan tas nav slimnīcas uzdevums, tiek apkalpoti visi pacienti un slimnīca aizpilda trūkumus, kas ir primārajā aprūpē. Tomēr papildu finansējums par to netiek saņemts. Tāpat šāda situācija ietekmē gaidīšanas laiku pie speciālistiem, jo ārstiem laiks paiet, pildot ģimenes ārsta funkcijas.

Plašāk lasiet trešdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas