Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Netiklās darbībās ar bērnu apsūdzēto vīriešu advokāte spriedumu nepārsūdzēs

Netiklās darbībās ar mazgadīgu meiteni apsūdzēto vīriešu advokāte Linda Elsberģe nepārsūdzēs Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru abi vīrieši - tēvs un dēls - atzīti par vainīgiem un sodīti ar piespiedu darbu."Esmu iepazinusies ar pilnu tiesas spriedumu un kā advokāte no savas puses varu teikt, ka tiesnese ir sniegusi pietiekamu motivāciju un argumentāciju tam, kādēļ ir piespriests šāds sods," atzina Elsberģe.

Pārsūdzēt šo spriedumu, lai panāktu bargāku sodu, viņai kā apsūdzēto advokātei būtu neloģiski, savukārt vieglāki sodi nebūtu samērīgi, norādīja Elsberģe. Par vainu mīkstinošu apstākli tiesa uzskatījusi vainas atzīšanu.Advokāte apstiprināja, ka jaunākajam apsūdzētajam vīrietim ir noteikta invaliditāte. Vaicāta, vai invaliditāte ir saistīta ar kādu garīgu saslimšanu, kas būtu varbūtējais iemesls vīrieša netiklajām darbībām ar mazgadīgo meiteni, advokāte atbildēja noliedzoši. Vīrietis nav atzīts par nepieskaitāmu, un lietas iztiesāšanas gaitā viņam nav veikta šāda tiesu medicīniskā ekspertīze, lai noteiktu pieskaitāmību.Tāpat advokāte informēja, ka cietušo meiteni ar apsūdzētajiem vīriešiem nesaista asins radniecība, bet meitene bija nodota aizbildniecībā vecmāmiņai - vecākā apsūdzētā vīrieša sievai.Kā ziņots, prokuratūra iesniegusi protestu par sabiedrībā plašu rezonansi radījušo Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru kādam tēvam un dēlam par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgu meiteni piemērots piespiedu darbs.Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūru LETA informēja, ka šodien Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors ir iesniedzis apelācijas protestu par minēto Liepājas tiesas spriedumu. Spriedums noprotestēts daļā par soda maigumu. Apelācijas protestā izteikti iebildumi par tiesas argumentāciju, kas bija par pamatu piespiedu darba piemērošanai abiem apsūdzētajiem. Protestā lūgts piemērot apsūdzētajiem bargāku soda veidu - brīvības atņemšanu.Jau ziņots, ka jūlija vidū Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors uzdeva Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību krimināllietā, kurā apsūdzēti divi vīrieši un atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo un sodīti ar piespiedu darbu attiecīgi uz 240 un 200 stundām.Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts iepriekš norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.Ņemot vērā sacelto ažiotāžu par tiesas spriedumu, Saeimas Juridiskās komisijas sēdē šodien deputāti izvērtēs Krimināllikuma regulējumu attiecībā uz seksuālo vardarbību pret bērniem, kā arī likuma piemērošanas praksi un sodu politiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas