Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

NĪN atlaidi 50% apmērā daudzbērnu ģimenēm varētu piemērot jau nākamgad

Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidi 50% apmērā daudzbērnu ģimenēm varētu piemērot jau nākamgad.

Valdība pirmdien pirms izskatīšanas parlamentā 2.lasījumā atbalstīja finanšu ministra Andra Vilka (V) iesniegto priekšlikumu grozījumiem NĪN likumā, kas paredz jau no 2013.gada janvāra piemērot atlaidi NĪN daudzbērnu ģimenēm. Tām ģimenēm, kam nākamgad būs tiesības uz NĪN atlaidi, līdz 2013.gada 15.janvārim būs jāiesniedz pašvaldībā rakstveida iesniegums, pievienojot dokumentus, kas apliecina tiesības uz šī atvieglojuma piemērošanu.

Iepriekš valdība bija plānojusi NĪN atlaidi daudzbērnu ģimenēm piemērot no 2014.gada janvāra, jo tik ilgs laiks nepieciešams, lai salāgotu valsts informācijas sistēmas un tādējādi uzzinātu, kurām ģimenēm pienākas NĪN atvieglojumi.
Kā ziņots, paredzēts piemērot nodokļa atlaidi 50% apmērā no aprēķinātā nodokļa attiecībā uz dzīvojamo objektu (māju vai dzīvokli un tam piekritīgo zemi), kurā ir deklarēti daudzbērnu ģimenes locekļi ar vismaz trīs bērniem, ja minētais objekts pieder kādam no ģimenes locekļiem - vecākiem vai bērniem.

NĪN atlaide daudzbērnu ģimenēm nevarēs pārsniegt 120 latus gadā. Tādējādi daudzbērnu ģimenes locekļiem - nodokļa maksātājiem, kuru nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības un nodokļa likmes reizinājumu summa (ēku daļas un zemes daļas) pārsniegs 240 latus, - tiks piemērota nodokļa atlaide 120 latu apmērā neatkarīgi no pārsnieguma apmēra. Savukārt maksātājiem, kuru nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības un nodokļa likmes reizinājumu summa (ēku daļas un zemes daļas) būs no 10 līdz 240 latiem, nodokļa atlaide būs 50% no summas. Grozījumi vēl jāpieņem Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas