Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

No 31. jūlija vilcieni starp Rīgu un Liepāju kursēs katru dienu

Lai sekmētu Kurzemes iedzīvotāju mobilitāti un stiprinātu vilcienu kā sabiedriskā transporta pamatu, tiek atjaunota ikdienas vilcienu satiksme starp Liepāju un galvaspilsētu. No rītiem vilciens kursēs no Liepājas uz Rīgu (pirmais reiss 1. augustā) un vakarā būs reiss uz Liepāju (pirmais 31. jūlijā). Papildus, svētdienās tiks saglabāti esošie reisi pēcpusdienā no Rīgas un Liepāju un vakarā no Liepājas uz Rīgu. Brauciens ar vilcienu būs līdz pat pusstundai īsāks par braucienu ar autobusu, informē Autotransporta direkcija.

Liepājnieki ar vilcienu līdz Rīgai varēs aizbraukt trīs stundās un četrās minūtēs, no Liepājas ar rīta reisu izbraucot plkst. 05.00 un galvaspilsētā esot plkst. 08.04. Savukārt dobelniekiem būs iespēja ietaupīt 6 minūtes, vilcienā iekāpjot plkst. 07.06, ceļā pavadot 58 minūtes un Rīgā esot plkst. 08.04. Svētdienās vilciens no Liepājas izbrauks arī vakarā - plkst. 18.26 un Rīgā būs jau plkst. 21.43.

Savukārt no Rīgas katru vakaru uz Liepāju brauciens ilgs trīs stundas un septiņas minūtes – no galvaspilsētas vilciens izbrauks plkst. 18.25, galapunktā esot plkst. 21.32. Svētdienās papildu būs arī pēcpusdienas reiss - plkst. 13.49 izbraucot no Rīgas un Liepājā esot plkst. 17.00. Kopumā no Rīgas uz Liepāju mazāk nekā trīs stundās un desmit minūtēs varēs aizbraukt ar vilcienu un diviem autobusu ekspresreisiem.

Reisus maršrutā Rīga–Liepāja “Pasažieru vilciens” izpildīs ar 210 sēdvietu trīs vagonu dīzeļvilcieniem. Pēdējā gada laikā veiktā sliežu ceļu infrastruktūras pilnveide, proti - sliežu ceļu uzlabošanas darbi posmos Jelgava–Glūda un Glūda–Dobele - ļāvusi samazināt ceļā pavadīto laiku, lai braucieni ar vilcienu kļūtu pievilcīgāki pasažieriem. Paralēli līdz šī gada beigām plānoti turpmāki Latvijas dzelzceļa infrastruktūras uzlabošanas darbi, kas palīdzēs braucienus ar vilcienu līnijā Liepāja–Rīga nākamgad padarīt vēl nedaudz ātrākus.

Vienlaikus tiks pārskatīta reģionālo sabiedrisko autobusu maršrutu tīkla daļa, lai uzlabotu savienojamību ar vilcienu reisiem un nodrošinātu Grobiņas, Saldus un Jaunpils iedzīvotājiem ērtāku nokļūšanu uz dzelzceļa stacijām. Plānots atcelt arī dažus dublējošos reģionālo autobusu reisus maršrutos Rīga–Liepāja un Rīga–Dobele. Izmaiņas varētu stāties spēkā septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas