Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

No slimnīcas izrakstīts Zolitūdes traģēdijā cietušais bērns

Ceturtdien no slimnīcas izrakstīts Zolitūdes traģēdijā cietušais bērns, kurš slimnīcā tika nogādāts ar smadzeņu satricinājumu un dažādiem sasitumiem, aģentūra LETA uzzināja Veselības ministrijā (VM).

Piecgadīgais puisītis turpinās ārstēšanos mājās ģimenes ārsta uzraudzībā, norāda VM pārstāvji.

Savukārt ārstēšanos dažādās Rīgas slimnīcās joprojām turpina 16 veikala sabrukšanā cietušie. Pakāpeniski pacientu stāvoklis uzlabojas, skaidro VM.

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ārstējas septiņi pacienti. Četri no viņiem joprojām atrodas Intensīvās terapijas nodaļā un divi no viņiem ir glābēji. Pacientu stāvokli mediķi raksturo kā samērā smagu, bet stabilu.

Pārējie trīs pacienti ārstējas dažādās slimnīcas nodaļās atkarībā no prevalējošās traumas. Cietušajiem ir dažādi savainojumi - muskuļu saspiedumi, mugurkaula skriemeļu lūzumi, krūšu kurvja saspiedumi un ribu lūzumi, kāju un roku lūzumi, iekšējo orgānu traumas, smagas plaušu traumas, galvas traumas u.c.

Tikmēr Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā turpina ārstēties pieci cietušie, viens no viņiem ir glābējs. Arī šo pacientu stāvoklis ir stabils.

Savukārt Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā ārstēšanos turpina divi pacienti, tāpat kā Rīgas 2.slimnīcā. Viņi pamatā guvuši dažāda veida roku, kāju lūzumus un saspiedumus, un viņu stāvoklis ir stabils.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala Maxima griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā slimnīcās palīdzība tika sniegta 39 lielveikala sabrukšanā cietušajiem, no kuriem 29 ārstniecības iestādēs nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet pārējie pie mediķiem vērsās paši.

Šī bija lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas